Egy a jelszó: tartós béke – avagy magyarázat mindenre

„Pont a háború és béke kérdése az, amit nem lenne szabad pártpolitikai célokra felhasználni, mert belepusztul az ország” – mondta a Szabad Európának Buda Péter nemzetbiztonsági elemző. Orbán Viktor ugyanakkor arról beszélt a Robert Fico-merénylet kapcsán, hogy „Eddig se voltunk sokan, akik a béke hangján beszéltünk, a szentatyát tudom megemlíteni – de ő nem szavaz –, magunkat és Szlovákiát.” A hét legnépszerűbb közösségi- és multimédia-tartalmaiból válogattunk.


„A Robert Fico ellen elkövetett merénylet nagy csapás a békepárti erőknek. Európában egyedül kell tovább küzdenünk a békéért”kommentálta a szlovák miniszterelnök elleni merényletet Orbán Viktor.

Ahogy mi is hírül adtuk, május 15-én több lövést adtak le Robert Fico szlovák miniszterelnökre a Nyitrabányán tartott kormányülés után. A merénylet elkövetésével egy hetvenegy éves férfit gyanúsítanak, akit a helyszínen letartóztattak. A kormányfőt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Káosz a testőröknél; Fico állapota „stabil, de súlyos”: a szlovák kormányfő elleni merénylet képei

Azóta Robert Fico túlesett a műtéten; stabil, de súlyos állapotban van a gyilkossági kísérlet után. Pénteken újabb műtétje volt, állapota továbbra is súlyos.

Your browser doesn’t support HTML5

Videó és képek a Fico elleni merényletről

„Álljunk meg egy pillanatra: mégis ki indította a háborút? Hallottunk a magyar politikai vezetés részéről bármilyen kritikát, amit vehemensen képviselne Oroszországgal szemben? Nem” – mondta a Szabad Európának Buda Péter nemzetbiztonsági elemző és volt nemzetbiztonsági főtiszt.

Ehhez kapcsolódóan: Buda Péter: Az elmúlt években rengeteg rubel gurult itt szét

A héten jelent meg a Forbes kiadványa a száz leggazdagabb magyarról, amelyből kiderült, hogy Mészáros Lőrinc vagyona egy év alatt 660 milliárd forintról 990 milliárdra nőtt.

Ez az ország gazdasági állapotán nem nagyon mutatkozik meg, már Románia is leelőzött bennünket ezen a téren:

A héten 67 másodperc alatt fogadta el a georgiai parlament a külföldiügynöktörvény-javaslatot, amely ellen több tízezren tüntettek heteken át.

Megszavazta a georgiai parlament azt a törvényt, amely ellen hetek óta tízezrek tiltakoztak