„Egyre jobban nézünk ki”?

„Egyre jobban nézünk ki” a miniszterelnök szerint, de hogy néz ki az infláció és a gazdaság, mennyit keres Orbán Viktor, ki fog „veszkődni” a gyerekekkel, kitől vagy mitől is kell pontosan megvédeni őket, és mit csinál mindeközben az ellenzék? Legnépszerűbb kvízeinkből válogattunk.

„Egyre jobban nézünk ki, talán sohasem néztünk ki olyan jól, mint ma este” – közölte Orbán Viktor a választások utáni győzelmi beszédében. De a saját maguktól megörökölt államkassza is ilyen jól néz ki? Mi a helyzet az infláció, az államháztartási hiány és az államadósság terén?

Szalai Erzsébet szociológus írta Facebookon: „Azt a nyomort, ami itt pillanatokon belül lesz, az ellenzéki politikusok a maguk havi kétmilliójával el se tudják képzelni. Mert ha el tudnák, házról házra járva lázítanák az embereket.” Mit csinál az ellenzék, miközben a kormány visszavette a rezsicsökkentést, ellehetetlenítette a katások megélhetését, elengedte az inflációt, de közben duplájára növelte a miniszterelnök és a képviselő államtitkárok fizetését?

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – Orbán Viktorhoz hasonlóan – a háborúval magyarázza a forint gyengülését. De a tárház végtelen: Soroson, Gyurcsányon, Brüsszelen, Kijeven kívül kit lehet még ezért felelőssé tenni?

Volt bármilyen tétje az április 3-i választásokkal együtt kitűzött, úgynevezett gyermekvédelmi népszavazásnak? Tényleg az LMBTQ-propaganda fenyegeti leginkább a gyerekeinket? Mi a helyzet a szegénységgel, a bántalmazással vagy az őket most kampánydíszletként használó politikusokkal?

A fotelvirológusokból lett fotel-hadiszakértők a háború kitörése óta gyártják a legelképesztőbb konteóelméleteket, ráadásul sokan teljesen máshol készült és másról szóló felvételeket hamisítanak. Ön vajon csak a tények alapján tájékozódik? – tettük fel a kérdést az egyik kvízben.

A propaganda is megteszi a magáét abban, ahogy a magyarok a háborúhoz viszonyulnak. Mit gondolunk mi, magyarok, ha Oroszországról és Ukrajnáról, avagy a gázról és a háborúról van szó?

Kövér László házelnök korábban azt mondta, „a megfelelő, minimális mértékben” emelni kell a pedagógusok bérét, hogy újra vonzó legyen a pálya. Mennyit költött tizenkét év alatt a Fidesz-kormány oktatásra, és ezzel mennyire tette vonzóvá a pedagógusok és óvodapedagógusok számára, hogy – a házelnök megfogalmazása szerint – „gyerekekkel veszkődjenek”?

Nyáron megszavazta a parlament azt a törvénycsomagot, amely lehetővé teszi a magyar miniszterelnök fizetésének emelését is. De pontosan mennyi az annyi? Hányszorosa a kormányfő bére a magyarok átlagfizetésének, és kik azok, akik már az előző ciklusban is havi bruttó ötmillió forintot vihettek haza?