Élet a sötétben: áram nélküli télre készülnek Kijevben

Oroszország az elmúlt hónapban Ukrajna energetikai infrastruktúrájának támadására összpontosított, ami országszerte áramhiányt és áramkimaradásokat okozott. Kijevben vasárnap óránként voltak áramkimaradások a város és a környező régió egyes részein. A képen egy kijevi kávézó vendégei gyertyafénynél, november 4-én.

Ukrán sajtóhírek szerint vasárnap visszakapcsolták a zaporizzsjai atomerőművet az ukrán áramhálózatba. Európa legnagyobb atomerőművének is villamos áramra van szüksége a létfontosságú hűtőrendszerek működtetéséhez, de egy ideje ezek dízelgenerátorokkal működtek. A fotón egy kijevi óriáskerék az áramszünet idején, november 6-án

A képen egy férfi egy elsötétített kijevi aluljáróban zongorázik a vasárnapi áramszünet idején.

Egész Ukrajnában egyre gyakoriabbak az orosz rakétatámadások miatti áramkimaradások, miközben a kormány az károk helyreállítására törekszik a tél beállta előtt. Teljes a sötétség az áram nélkül maradt Kijevben november 3-án: a képen a Szülőföld szobor látható a főváros központjában.

Egy nő kutyát sétáltat az alig kivilágított Kijevben november 4-én

A Nemzeti Bank tornya is sötét az ukrán fővárosban, november 6-án

Kávézás gyertyafénynél Kijevben november 4-én

Csak a Szent András templom ablakaiból szűrődik ki némi fény az áramszünet alatt, november 4-én

Ezen a kijevi villamoson még égtek a lámpák vasárnap.

Az ukrán fővárosban csak a legszükségesebb fényforrásokat kapcsolják be. Egy kijevi park november 6-án

Az ukrán főváros polgármestere figyelmeztette a lakosokat: fel kell készülniük arra, hogy áram, víz és fűtés nélkül maradhatnak télen, ha Oroszország továbbra is támadja az ország energetikai rendszereit.