Átszavaz 2022-ben, ha nem az ön által preferált jelölt nyert az előválasztáson?

Your browser doesn’t support HTML5

Mekkora az átszavazási hajlandóság az ellenzéki választók körében? Mi történt egy kijevi szurdokban, Babij Jarban nyolcvan évvel ezelőtt? Miért választott egy farkaskölyköt a szállodaigazgatás helyett Horkai Zoltán állatkoordinátor? Jöjjenek a válaszok az elmúlt egy hét multimédiás tartalmaiból.

Csütörtök éjszaka fejezték be az ellenzéki előválasztás első körében leadott voksok számlálását. Urnazárás előtt három budapesti helyszínre látogattunk, ahol ugyanazt kérdeztük a választóktól: elmennének-e jövőre szavazni akkor is, ha nem az nyer, akit az előválasztáson támogattak? Íme a válaszok:

Your browser doesn’t support HTML5

"Belzebubra is szavaznék" – mekkora az átszavazási hajlandóság?

Az idei Nobel-díjakat október 4–11. között fogják átadni. Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki vezetőt is jelölték Nobel-békedíjra. Képeken Navalnij bírósági meghallgatása, a letartóztatása miatt kirobbant tüntetések és a börtön, ahol fogva tartják.

Alekszej Navalnij a Nobel-békedíj egyik várományosa

Amerikában már többen haltak bele a Covidba, mint a spanyolnáthába – jelentették be az elmúlt héten. Ennek ellenére sokan továbbra sem veszik fel az oltást, amiért az interneten keringő valótlan információkat okolják. És hogy mivel kavart vitát a népszerű rapper, Nicki Minaj? A videóból kiderül.

Your browser doesn’t support HTML5

Amerikában már többen haltak bele a Covidba, mint a spanyolnáthába

Szlovéniában is aggasztó a járványhelyzet: a lakosok fele van beoltva Covid–19 ellen, a megbetegedések száma pedig növekszik. Vannak azonban, akik nem értenek egyet a járványügyi korlátozásokkal, véleményüknek pedig hangot is adtak.

Your browser doesn’t support HTML5

Autópálya-blokád és vízágyú: tüntetés Ljubljanában

Horkai Zoltán a kétezres évek óta dolgozik a hollywoodi filmiparban a farkasaival és a medvéivel. Báthory Róbertnek arról is mesélt a Szelfiben, miért nem ugorhatott kutya Brad Pittre.

Your browser doesn’t support HTML5

A szállodaigazgatás helyett inkább egy farkast választott magának

Szoros versenyben győztek a szociáldemokraták (SPD) a szeptember 26-i német szövetségi választásokon. Angela Merkel tizenhat évig volt az ország kancellárja. Milyen véleménnyel vannak más országok Németországról? Infografika.

Végül pedig videós összeállítás a Babin Jar-i népirtásról. Nyolcvan évvel ezelőtt, 1941. szeptember 29–30-án 34 000 zsidót öltek meg egy kijevi szurdokban röviddel azután, hogy a nácik megszállták az ukrán fővárost. A következő hónapok alatt csaknem százezer embert öltek meg a helyszínen. Babin Jar ma a holokauszt egyik szimbóluma.

Your browser doesn’t support HTML5

„Az emberek nem gondolták, hogy agyonlövik őket” – a Babin Jar-i mészárlás

Van bármilyen észrevétele a cikkel kapcsolatban?
Mondja el véleményét a Szabad Európáról ebben a rövid kérdőívben: https://bit.ly/szabadeuropa-kerdoiv
Köszönjük!