Főszerepben a választások és a belpolitika: újraszámlálás, mikrofonvégre kapott voksolók, Balog-vallomás

Your browser doesn’t support HTML5

Az elmúlt hét eseményeit a választások és utóhatásaik uralták, de azért más is belefért a nézettebb tartalmak közé. Közösségi és multimédiás anyagainkból válogattunk.

A 2019-esnél jóval nagyobb részvételi aránnyal zajlott a választás vasárnap. A Fidesz kampányüzenete az volt, hogy az ellenzéket háborúpártinak, magát pedig békepártinak állította be. Szentkirályi Alexandra pénteken visszalépett, amin senki nem lepődött meg. Választókat kérdeztünk:

Ruff Bálint kampánytanácsadó szerint sokak érdeke, hogy a leendő főpolgármesternek ne legyen meg a közgyűlési többsége, és előrehozott választást csikarjanak ki. Lakner Zoltán politológus szerint a Tisza Párt megerősödésével nem dőlt meg, hogy balról lehet leváltani a Fideszt, csak nem biztos, hogy ahhoz baloldali párt kell. Még az újraszámolás eredményének ismerete nélkül beszélgettünk elemzőinkkel:

Hamarosan elkészül a Rákosrendezőn is építkezni vágyó Eagle Hills nevű, emirátusokbeli cég szerbiai projektje. Megnéztük, mi épült Belgrádban és mi várhat Budapestre.

Hosszú interjút adott Balog Zoltán, amelyben elismerte, hogy ő járta ki a kegyelmet K. Endre számára Novák Katalinnál, ám úgy érzi, hogy vállalta érte a felelősséget.

Korábbi eredményeikhez mérten a szélsőjobboldali pártok voltak a legeredményesebbek a 2024-es európai parlamenti választáson. Franciaországban, Olaszországban és Ausztriában az élen végeztek, míg a német Alternatíva Németországért a második helyen. Marine Le Penék győzelme után előrehozott választások lesznek.

A szélsőjobboldali pártok örülhetnek az EP-választások után