"Holnap meg is ölhetnek, akkor sem félek tőlük"

Taliban fighters in Kabul

Ezen a héten is megmutatjuk, melyek voltak a legnépszerűbb multimédiás tartalmaink a Szabad Európán.

"Van, hogy a válságból valami értékes dolog is születhet," mondja egy hallgató a Freeszfe egyesület Vészkijárat nevű diplomamentő programjáról. Az egyesület tanárai és hallgatói álltak kameránk elé.

Your browser doesn’t support HTML5

"Magunknak csinálunk órarendet" - hová vezet a vészkijárat?

Először csak adományokat szereztek, majd csomagként elpostázták az ország legszegényebbjeinek. Aztán alapítvánnyá nőtte ki magát a jószándék. A Szociális Csomagküldő Mozgalom a cigánytelepeken segít. Interjú ellopott pályázati pénzekről és soha véget nem érő mélyszegénységről a Szelfiben Kiss Anikóval, a SZOCSOMA alapítójával.

Your browser doesn’t support HTML5

Ott segítenek, ahol a polgármesterek még a legszegényebbeket is meglopják

A héten az is kiderült, hogy a magyarok nem túl optimisták, ha a gazdaság újraindulásáról van szó.

Szerver hiba

Nem ezt akartuk megmutatni Önnek. Elnézését kérjük, az URL-t elküldtük a webes csapatunknak vizsgálatra.

Please use Search above to see if you can find it elsewhere

2021 augusztusában jogerősen is megszűnt a Magyar Igazság és Élet Pártja, amely a 2002-es választásoktól kezdve már nem tudott bejutni az Országgyűlésbe. Búcsú gyanánt a héten kvízünkben tehette próbára magát: felismeri-e, melyik idézet származik a MIÉP-elnök Csurka Istvántól, és melyik a Fideszt vezető Orbán Viktortól?

A héten az afganisztáni tálib hatalomátvétel állt videóink és képgalériáink fókuszában. A tálib milíciák harc nélkül vonultak be az afgán fővárosba.

Mióta a tálibok elfoglalták Kabult, az újságíróknak bujkálniuk kell. Személyazonosságát biztonsági okokból nem fedhette fel afgán kollegánk, akinek a helyszíni jelentését hallhatták ebben a videóban – ha megtalálnák a tálibok, az életébe kerülhetne.

Your browser doesn’t support HTML5

"Látta, hogy egy embert az utcán, a lakása előtt lőttek le" - jelentés a tálibok által elfoglalt Kabulból

Sokan rettegnek a táliboktól, mert már volt hozzájuk szerencséjük 1996–2001 között, de olyan is van, aki szerint a sötét idők nem térhetnek már vissza. Riportunkban megszólalt a Szabad Európa közel-keleti igazgatója is.

Your browser doesn’t support HTML5

"Holnap meg is ölhetnek, akkor sem félek tőlük" - a tálibok elfoglalták Kabult

Leginkább a nők és a lányok félnek a tálibok által elfoglalt Afganisztánban, ahol a korábbi tálib rezsim alatt halálra kövezték azt a nőt, aki házasságtörést követett el, és ahol a nők nem dolgozhattak, a lányok pedig nem járhattak iskolába.

Egy afgán nő még Kabul elfoglalása előtt beszélt arról a Szabad Európának, hogy a tálibok lányokat rabolnak, hogy házasságra kényszerítsék őket.

Your browser doesn’t support HTML5

Házasságba kényszerítik a lányokat a tálibok egy afgán menekült szerint

Az Afganisztánban maradt nők mostani helyzetét érzékelteti az is, ahogy lassan újra eltűnnek a burka alatt.

Lassan újra eltűnnek a nők a burka alatt Afganisztánban