Hagyni, hogy minden lepusztuljon – a takarékosság jegyében

Your browser doesn’t support HTML5

Train Explainer Loop

Míg a kormány takarékoskodik a vasút fejlesztésén, és lezár tíz mellékvonalat, Fábiánsebestyénben önkéntesek gondoskodnak az életmentésről egy filmforgatásról kiszuperált autóval; a kormányfő családja és holdudvara viszont látványosan gazdagodik. Egy fillér állami támogatás nélkül készült filmet díjaznak a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A hét videóiból válogattunk.

A kormány a takarékosság jegyében augusztus 1-jétől megszüntette a vasúti közlekedést a magyarországi vasúthálózat négy százalékán. Megérte? Mit nyer és mit veszít ezzel az állam, és mit a helyiek? Ennek jártunk utána a héten:

„Valójában nem mentő ez, egy jól felszerelt ügyeleti kocsi. Kezdetben Németországból kapott Forddal kezdtük, majd két Mercedesszel folytattuk. Egyszer tudomásunkra jutott, hogy ez a Ford 350-es – egy Magyarországon ritkaságszámba menő vagy talán egyedüli jármű – filmforgatásra Magyarországra érkezett, és Budapesten egy autókereskedésben van lerakva” – mondja Kós György, Fábiánsebestyén polgármestere, aki a mentési központot is alapította, és egyben a község háziorvosa is:

Your browser doesn’t support HTML5

Hollywoodban statisztált, most az Alföldön főszereplő a veterán Ford

Hírül adtuk, hogy elnyerte a legjobb filmnek járó díjat saját kategóriájában Reisz Gábor harmadik egész estés mozija, a Magyarázat mindenre, amely állami támogatás nélkül készült:

„Teljes és feltétel nélküli támogatását” ajánlotta fel Oroszországnak Kim Dzsongun észak-koreai vezető Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való találkozásán. Elemzők szerint Észak-Korea több tízmillió, szovjet mintán alapuló, elöregedett tüzérségi lövedékkel és rakétákkal rendelkezhet, amelyek hatalmas lökést adhatnak az orosz hadseregnek Ukrajnában:

Húsz éve még azt mondta Orbán Viktor az édesapjának, hogy ne szállítson követ állami útépítésekre, ma már milliárdos profit landol minden évben az Orbán családnál. Jandó Zoltánnal, a G7 gazdasági portál újságírójával beszélgettünk arról, hogyan gazdagszik a miniszterelnök környezete:

Dr. Lengyel Árpád a Carpathia hajóorvosaként vett részt a túlélők mentésében, mégsem lett közismert itthon a magyar mentős. Emlékét unokája, Völgyi Péterné dr. Reich Márta ápolja. Azt mondja: nagyapjának a sokkos állapotban lévő emberek és a rettenetes pánik olyan traumát okozott, hogy később senkinek nem beszélt személyes élményeiről: