Hajléktalanná lett ukrajnai menekültek, Orbán vs. Magyar az EP-ben

Kárpátaljáról menekült kisgyermekes családok kerültek utcára a kormány rendeletmódosítása miatt. Noha menedékes státuszuk van, Magyarország befogadta őket, de az állam többé már nem biztosítja a lakhatásukat. Maradhatnak Magyarországon – hajléktalanként. Közben Magyar és Orbán rövidesen farkasszemet nézhet egymással az EP-ben. A hét legnépszerűbb közösségimédia-tartalmaiból válogattunk.

Több mint egy hete él az utcán egy hatgyerekes kárpátaljai család. A legkisebb gyerek hét hónapos, a legnagyobb 16 éves. Amióta a kormány megvonta a kárpátaljai magyar romák támogatását, azóta a család és a gyerekek főleg pályaudvarokon próbálják meghúzni magukat. Kevés sikerrel.

Előreláthatóan szeptember 18-án délelőtt Strasbourgban kerül sor a magyar miniszterelnök és a legerősebb hazai ellenzéki párt vezetője, Magyar Péter közötti első szóbeli összecsapásra, a magyar soros EU-tanácsi elnökség parlamenti programismertetése alkalmából.

A 150 éves Budapest egyre népszerűbb utazási célpont. Tavaly 3,2 millió külföldi turista érkezett a magyar fővárosba; szakértők azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy a szám megduplázódik. Ez vajon mindenkinek jó, vagy csak azoknak, akik ebben érdekeltek? Erre kerestük a választ a Szabadonban.

Nem lesz béke. Oroszországnak ez nem érdeke. Oroszországnak az az érdeke, hogy fenntartsa a feszültséget – mondta a Szabad Európának Kaiser Ferenc: