3 perc: Az EU talán még soha nem volt ennyire közel Orbán Viktor migrációs politikai irányvonalához

Migránsok a Földközi-tengeren 2024. augusztus 11-én

A hírlevelet itt meg is hallgathatja:

Your browser doesn’t support HTML5

3 perc: Az EU talán még soha nem volt ennyire közel Orbán Viktor migrációs politikai irányvonalához

A magyar kormányfő egyik álma hamarosan beépülhet az EU migrációs politikájába. Orbán Viktor és Magyar Péter is Budán ünnepel október 23-án. Palackgyűjtögetők: nem biztos, hogy hajléktalanok, csak az, hogy szegények.

A magyar kormányfő egyik álma hamarosan beépülhet az EU migrációs politikájába

Az Európai Unió területén kívül létesítendő zárt központokról és visszaküldést szolgáló gyűjtőtáborokról tárgyalnak a magyar soros elnökség irányításával – egyelőre szakértői szinten – a tagállamok annak jeleként, hogy a közösség migrációs politikája még soha nem állt ennyire közel a magyar kormány irányvonalához. Az egynaposra tervezett EU-csúcs fő témája a migráció mellett Ukrajna támogatása és az új Zelenszkij-terv megvitatása.

Orbán Viktor és Magyar Péter is Budán ünnepel október 23-án

Két év után idén ismét a fővárosban mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök, a Millenárison lesz a megemlékezés – mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón. A Magyar Péter vezette Tisza Párt is Budán, a Bem téren tartja a rendezvényét, onnan pedig a Millenáris szomszédságába, a Széna térre vonulnak. A Miniszterelnökséget vezető minisztert a Tisza Párt erősödését mutató közvélemény-kutatásokról is kérdezték. Azt mondta, nem hisz nekik, az ő méréseik mást mutatnak.

Palackgyűjtögetők: nem biztos, hogy hajléktalanok, csak az, hogy szegények

Tévút lenne hajléktalanproblémaként kezelni a visszaváltási rendszer bevezetése óta az utcákon megjelenő palackgyűjtögetést – mondja a fővárosi hajléktalanellátó szervezet vezetője. Kezdeményezésére hamarosan megvalósulhat, hogy szállón is lesz visszaváltó automata, miután korábban jók voltak a tapasztalataik az aludoboz-visszaváltással.

Egymásnak ugrottak a fideszes polgármesterek és országgyűlési képviselők, országjárásra indult Navracsics Tibor

Kitört a belháború a Fideszben azzal kapcsolatban, hogy ki szólhasson bele a helyi iparűzési adó egy részének elvonásából képzett területfejlesztési alap pénzeinek elosztásába – tudta meg a Szabad Európa több forrásból. A kedélyek lecsillapítására és az elvonástól berzenkedő polgármesterek meggyőzésére Navracsics Tibor országjárásba kezdett.

Hiába a jogerős bírósági döntés, a kormány és a rendőrség sem állíttatta le Mészáros Lőrinc építkezését

Megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék a Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyét. Az erről szóló, azonnal hatályos határozat kihirdetésekor az Építési és Közlekedési Minisztérium képviselője is jelen volt, egy nappal később mégis ugyanúgy folyt a munka, mintha mi sem történt volna, a kihívott rendőrök sem tettek érdemben semmit.

Megérkeztek Albániába az első migránsok az Olaszországgal kötött, vitatott megállapodás után

Az olasz haditengerészet hajója október 16-án érkezett meg az albániai Shëngjin kikötőjébe tizenhat migránssal a fedélzetén. Ez volt az első hajó, amelyet az albán hatóságok hajlandók voltak fogadni az Olaszországgal novemberben kötött, vitákat kiváltó megállapodás alapján.

A lengyel államfő élesen bírálta a menedékjog felfüggesztésére vonatkozó kormányzati terveket

Andrzej Duda végzetes hibának nevezte a kormány tervét, amely alapján ideiglenesen felfüggesztenék a menedékjogot az illegális bevándorlók esetében, és közölte, hogy nem fogja aláírni az erről szóló törvényt.

Amit még tudni érdemes

A TV2 tulaja venné meg a legnagyobb lengyel tévét a helyi sajtó szerint, Varsóban burkolt orosz befolyástól tartanak (444)

A PiS most magyar segítséggel szeretné újra megszerezni a TVN-t.

Káosz és kamu: az Orbán-kormány családtámogatási rendszere a populista kormányzás tökéletes lenyomata (HVG)

Kiszámíthatatlan, túlkomplikált és diszkriminatív a családtámogatás rendszere: sokszor véletlenszerűen, de tendenciózusan a tehetősebbeknek kedvez. Mindezen a legfrissebb tervek sem módosítanak.