3 perc: Szakértő: Összeesküvés-elmélet, hogy az EP a magyar kormány megbuktatására szövetkezne

Ursula von der Leyen felszólalása az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, a háttérben Orbán Viktor

A hírlevelet itt meg is hallgathatja:

Your browser doesn’t support HTML5

3 perc: Szakértő: Összeesküvés-elmélet, hogy az EP a magyar kormány megbuktatására szövetkezne

Nem először támadja Orbán Viktort az Európai Néppárt frakciója. Közeleghet a jelenleg semmire sem jó Biodóm vége, újra a bontásról beszélnek. Elege van Csányi Sándor OTP-vezérnek az újabb adókból.

Nem először támadja Orbán Viktort az Európai Néppárt frakciója

Nem szokatlan, hogy az Európai Néppárt a közösségi médiában bírálja a politikai ellenfeleit – mondja legfrissebb podcastunkban állandó brüsszeli tudósítónk, aki szerint a történtek még határozottabban bizonyítják, hogy valós és mély a törésvonal az európai fősodort képviselő jobbközép és a magyar kormányfő gründolta szélsőséges szövetség között.

Közeleghet a jelenleg semmire sem jó Biodóm vége, újra a bontásról beszélnek

A városligeti Biodóm a kormány kiemelt beruházása volt, de 2019 végétől inkább félkészen hagyták, és átadták a fővárosnak, hogy állja a fenntartási számlákat. A fővárosnak nincsenek tízmilliárdjai befejezni a semmire sem jó épületet, és fenntartani is évi több száz millió forintos költség, de a visszabontásról a kormánnyal kellene megállapodni.

Elege van Csányi Sándor OTP-vezérnek az újabb adókból

A kamatplafon, a bank- és extraprofitadó miatt tett epés megjegyzéseket Csányi Sándor, a legnagyobb hazai banknak számító OTP vezetője egy konferencián az éppen vele szemben ülő nemzetgazdasági miniszternek. Nagy Márton nem jött zavarba, arról beszélt, hogy Magyarországon lakhatási válság van, ezért a kormány Budapesten korlátozza a rövid távú szálláskiadást.

„Azért kell elmenni szavazni, hogy Orbánnak legyen erős képviselete Brüsszelben”: az RMDSZ kampánykommunikációja

Romániában az önkormányzati választásokkal együtt tartott júniusi európai parlamenti választáson az RMDSZ 21 százalékkal tudta növelni szavazatainak számát 2019-hez képest. Toró Tibor politológus a magyar képviselet, az RMDSZ kampánykommunikációját vizsgálta, erről beszélt lapunknak. A Sapientia EMTE oktatója kiemelten figyelt arra, hogy a Fidesz üzenetei mennyire jelentek meg a kampányban. A magyar kormánypártnak egyébként erősebbek a pozíciói az erdélyi médiatérben az RMDSZ-énél, és az anyaországi média fogyasztása is jelentősen befolyásolja a romániai magyar szavazók világképét.

Két újabb sajtópert vesztett Orbán Viktor, de a Kúrián már sikerült fordítania

Másodfokon is sorra veszíti el a sajtópereket Orbán Viktor a SPAR-vezér vitatott nyilatkozatának szemlézése ügyében. Csütörtökön az RTL és a Magyar Narancs ellen vesztett, szerdán azonban a Kúria az eddigi gyakorlattal szembemenve a miniszterelnöknek adott igazat a Pécsi Stop ellen ugyanebben az ügyben indított helyreigazítási perben.

Joe Biden újabb 425 millió dolláros biztonsági támogatást jelentett be Ukrajnának

Joe Biden amerikai elnök további 425 millió dolláros biztonsági segítségnyújtási csomagot jelentett be Ukrajnának, és arról is biztosította ukrán kollégáját, Volodimir Zelenszkijt, hogy hivatali ideje hátralévő részében fokozni fogja az Oroszország által megtámadott országnak nyújtott támogatást.

Amit még tudni érdemes

27 milliárdért megvenné a Munkácsy-gyűjtemény nagy részét a Mol és az állam közös alapítványa (444)

A laphoz eljutott dokumentumok alapján a MOL Új Európa Alapítvány a közeljövőben két nagy, festményekkel kapcsolatos projektbe vágna bele: létrehoznának egy közép-európai kortárs múzeumot, illetve megvásárolnák Pákh Imrétől Munkácsy Mihály festményeinek nagy részét.