Újra áll a bál: keringő, báli ruha és oltási igazolvány Moszkvában

A nőknek földig érő fehér ruhában, fehér kesztyűben, fehér cipőben, fejükön tiarával kellett megjelenniük. A férfiak frakkot, fekete cipőt és fehér kesztyűt viseltek. 

2003 óta Moszkva XVIII. századi épülete, a Gostiny Dvor a bál helyszíne.  Az esemény az osztrák főváros védnöksége alatt valósul meg, Moszkva szerint. Bécs messzeföldön híres báljairól. 
Tavaly a pandémia miatt maradt el a rendezvény.

Az esemény weboldala szerint az első bálozókat az iskolázottságuk, a nyelvtudásuk és a származásuk alapján választották ki, de számított a külső is. Ezen kívül csak 16 - 23 év közötti nő vagy 18 - 28 év közötti férfi lehet első bálozó.

Az első bálozók ingyen vehettek részt a jótékonysági rendezvényen, a többiek akár 880 dollárt is fizethettek egy-egy asztalért.

150 első bálozónak adatott meg a május 29-i eseményen, hogy megmutassa magát a felső osztály előtt. 

Oltási igazolványt, negatív koronavírustesztet kértek minden bálozótól. 

A kiválasztott első bálozók mellett természetesen a Kreml-közeli felső osztály lányai és fiai is meghívást kaptak az exkluzív eseményre. 

Oroszországban nagy múltja van a báloknak. Európai élményei alapján Nagy Péter cár már az 1600-as évek végén bevezette a bálozást az országban. 
A kép egy 1873-as szentpétervári bált örökít meg. 

Megtartották az úgynevezett bécsi bált az orosz fővárosban. 150 kiválasztott első bálozó és a Kreml-közeli elit fiai és lányai is keringőztek. Megadták a módját. Az első bálozók ingyen vehettek részt a jótékonysági rendezvényen, a többiek akár 880 dollárt is fizethettek egy-egy asztalért.