58 éve történt, de még mindig az összeesküvés-elméletek kedvenc témája

A lehúzott tetejű limuzinban utazott Kennedy és a first lady mellett John Connally texasi kormányzó és felesége is, aki állítólag azt mondta az utolsó percekben Kennedynek: „Elnök úr, igazán nem mondhatja, hogy Dallasban nem szeretik önt”.

Lee Harvey Oswald egy tankönyvraktár hatodik emeletéről lőtt háromszor az elnöki limuzinra. Az első lövéssel a texasi kormányzót sebesítette meg, a másik kettővel halálos sérülést okozott az elnöknek a fején és a nyakán.

Sosem volt tárgyalás. Oswaldot két nappal a merénylet után lelőtte Jack Ruby, egy helyi éjszakai klub tulajdonosa.

A Kennedy-gyilkosság mindmáig élénken foglalkoztatja a közvéleményt, számtalan összeesküvés elmélet látott napvilágot a merénylettel kapcsolatban.

A képen az özvegy Jacqueline Kennedy és gyermekei, Caroline Kennedy és John F. Kennedy Jr, valamint sógorai, Ted Kennedy (balra, hátul) és Robert Kennedy (jobb oldalon) a temetésen 1963. november 26-án.

Kennedy kiállt az afroamerikaiak mellett a polgárjogi küzdelemben. A kép 1963. június 11-én készült, amikor erről tartotta híres beszédét a televízióban. Aznap reggel George Wallace, Alabama kormányzója az alabamai egyetem bejáratánál útját állta két színes bőrű diáknak, Vivien Malone-nak és James Hoodnak. A helyettes főügyész a nemzeti gárda segítségét kérte a kormányzó félreállításához.

Az összeesküvés elméletek a CIA-t és a kubai emigránsokat is kapcsolatba hozták a merénylet megszervezésével. Arra hivatkoztak, hogy a Disznó-öbölbeli események miatt Kennedy nem kívánatos személy lett a hírszerzés és a Castro-ellenes kubaiak számára.

Kennedy gyermekeivel 1962-ben a Fehér Ház Ovális Irodájában.

Emléktábla a merénylet helyszínén.

1963. november 22-én délután fél 1-kor hajtottak végre halálos merényletet az USA legfiatalabb, akkor még csak 41 éves elnöke, John F. Kennedy ellen.