Lehet-e algoritmussal műholdat javítani?

Your browser doesn’t support HTML5

A két magyar mesterségesintelligencia-fejlesztő, aki a NASA pályázatán nyert, azt mondja, a gép csak segít, de kell egy űrhajós is. A hét multimédiás anyagai között találhatnak szürreális esküvői képgalériát Ukrajnából, illetve két podcastet, amelyekből kiderül, miért passzív a magyar ellenzék.

Még saját irodájuk sincs, és nem asztrofizikusok: jogot és történelmet tanult az a két magyar feltaláló, aki idén két díjat is nyert a NASA pályázatán. A feladat az volt, hogy minél pontosabban becsüljék meg, hogyan terjedhetnek a különféle sokkhatások az űreszközökben. Megkérdeztük tőlük, kell-e még egyáltalán embereket küldeni a világűrbe.

Your browser doesn’t support HTML5

Sufnituningos makettel a NASA díjáért – két magyar mesterséges intelligencia fejlesztő nagy sikere

Balkáni szerkesztőségünk a magyar–szerb határnál járt, Szabadka környékén készítettek riportot, ahol nemrég a szerb belügyminiszter nyilatkozott térdelő migránsokkal a háttérben. A szabadkaiak, akikkel a Szabad Európa beszélgetett, nem voltak ellenségesek a migránsokkal szemben. Egy civil szervezet szerint a magyar visszatoloncolási gyakorlat törvényellenes.

Your browser doesn’t support HTML5

Magas kerítés és kemény rendőri fellépés a magyar-szerb határon

Az ukránok rekordszámban kötnek házasságot az orosz invázió idején. Sokan minden eddiginél elszántabban ünneplik a szerelmet és az életet.

„Később talán soha nem történik meg” – Háborús esküvői láz Ukrajnában

Egy borogyankai férfi hónapok óta a családtagjait keresi az orosz támadás után. Olekszandr Melnyicsenko március óta kutat a fia, a sógornője és három gyerekük után, mióta orosz vadászgépek bombázták le a lakásukat. Melnyicsenko korábban rendőrnyomozó volt, nem akarja elhinni, hogy még mindig a romok alatt vannak, abban bízik, hogy valahogy elkerülték a halált.

Your browser doesn’t support HTML5

Egy borogyankai férfi hónapok óta a családtagjait keresi az orosz támadás után

Az ellenzéki pártok mintha nem akarnák meglovagolni azt a társadalmi sokkot, amelyet a rezsiköltségek radikális kormányzati emelése okoz. Mi lehet az oka annak, hogy Facebook-posztok tömkelegében merül ki az ellenzéki aktivitás? A Sztoriban Kerényi Györgyöt kérdeztük erről. Cikkét a témában itt olvashatják.

Your browser doesn’t support HTML5

Sztoriban – Mintha már csak a Facebookon létezne az ellenzék?

Valószínűleg lehallgatták őket, de számítottak rá, mondja Kolesár András és Polauf Donát, akik egy megzavart miniszteri vacsorával kerültek a hírekbe. A társadalmi szolidaritás hiánya számukra fájóbb, mint az, hogy adócsalónak, drogosnak nevezik őket. Úgy vélik, nem szabad leállni a tiltakozással. Hallgassa meg a Szelfit!

Your browser doesn’t support HTML5

"Ez már nem a katáról szól", mondja a tüntetések arcává vált két futár