Magyarország madártávlatból

A Keleti pályaudvar homlokzatát díszítő szobor három alakja: a tűz istene (baloldalon), a víz istene (jobboldalon), közöttük pedig egy női alak a gőz szimbólumát tartja a magasba. Tűz és víz kellett a gőz előállításához, amely a vasúti közlekedés egyik fő eleme volt a szobor 1884-es megalkotásakor. 

Magyar királyok koronázási helye volt a budai Mátyás-templom. Az épületet súlyosan megrongálta Budapest 1945-ös ostroma, az első helyreállítás a nyolcvanas évekig tartott. 

Már az 1200-as évekből is vannak feljegyzések a szlovák határ közelében magasodó Füzér kastélyáról, Magyarország legészakibb települése közelében. Az 1600-as években azért rombolták le, nehogy a lázadók verjenek tanyát benne. Helyreállítása, felújítása folyamatos. 

Női alakok egy szegedi épületen. A déli város híres art nouveau építészetéről. 

A Budai Vár és a Duna szürkületben. 

Egy Balaton környéki gazda gondozza gyümölcsösét.  

A világ negyedik legnagyobb zsinagógája a szegedi. 

Szent Vendel a juhászok védőszentje, neki állítottak szobrot egy nyugat-magyarországi út mentén, Sümeg közelében. 

Napjainkban is csaknem félszáz szerzetes él a 996-ban alapított Pannonhalmi Bencés Főapátságban. 

Egy nyári hajnal csendjét töri meg a halász motorcsónakjának zaja a Balatonon. Közép-Európa legnagyobb tava csaknem 80 kilométer hosszú, legszélesebb pontján 14 kilométerre vannak a partok egymástól. A déli oldalon olyan sekély, hogy az úszóknak több száz métert kell gyalogolniuk a derékig érő vízben. 

Egy északkelet-magyarországi sziklaoromra építették Boldogkő várát a tatárjárás idején. 

Magyarország első királyáról nevezték el a Szent István Bazilikát, ahol az uralkodó ezer éves jobbját is őrzik. 

Festetics Kristóf 1745-ben kezdte el a család kastélyának az építését Keszthelyen, melynek fejlődése érdekében kórházat alapított és mesterembereket telepített le a városba.

A budapesti Szabadság-szobrot eredetileg a város 1945-ös ostromában meghalt szovjet katonák emlékére emelték. Az 1989-es rendszerváltozás után a legtöbb kommunista emlékművet felszámolták, de az elegáns nőalak átvészelte ezt, csak az ajánlását írták át: emléket állít mindenkinek, aki Magyarország szabadságáért áldozta fel életét.