Majális helyett tüntetések

Londonban, a Trafalgar téren a tüntetések szigorítása ellen tüntettek. Kill the Bill néven már hetek óta zajlanak demonstrációk egy törvénytervezet ellen, ami megnövelné a rendőrség jogkörét a békés demonstrációkkal szemben.

Berlinben a tüntetők petárdákat dobáltak a rendőrök felé. Több embert őrizetbe vettek.

A május 2-i Manchester United-Liverpool rangadót el kellett halasztani, mert a vendéglátó klub tulajdonosai ellen tüntető szurkolók betörtek a stadionba. Füstbombákat is vittek magukkal.

Egy tüntető a Los Angeles-i demonstráción.

Franciaországban több városban is több százezren vonultak utcára a szakszervezetek hívására, követelve a munkanélküli segély időtartamának meghosszabbítását, a bérek emelését és a munkahelyek védelmét.

Brazíliában az egészségügyi alkalmazottak demonstrációja csendes és békés volt. A COVID-ban elhunyt munkatársaikról és civil áldozatokról emlékeztek meg.

"Nem fogom be a számat, amíg ki nem nyírjátok azt a buta törvénytervezetet" - olvasható ezen a transzparensen Bristolban.

New Yorkban a médiaipar dolgozói is utcára vonultak.

Isztambulban több mint 200 tüntetőt tartóztattak le a rendőrök.

Egy Manchester United szurkoló tüntet a klub tulajdonosai, az amerikai Glazer-család ellen.

Május 1-jén több országban is az utcákra vonultak az emberek, de nem ünnepelni. A járvány miatt elveszített munkahelyek és az elmaradt bérek miatt tömegek demonstráltak. De botrányba fulladt egy futball rangadó is.