Megbírságolt egy énekest a német bíróság a fia színpadi fellépése miatt

Az énekes 2001-ben.

A bajor bíróság bűnösnek találta azt a népdalénekest, aki a szigorú német gyermekmunkára vonatkozó szabályozás szerint törvényt sértett, amikor 4 éves fia egy koncert alkalmával közösen lépett fel vele a színpadon.

A 39 éves Angelo Kellyt 3 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta Haßfurt közigazgatási bírósága, amiért az énekes egy 2019-es nyári fellépése során fiával, Williammel közösen énekelte el a színpadon a „What a Wonderful World” című dalt. A 4 éves fiú Angelo Kelly legfiatalabb gyermeke az öt közül.

„A performansz során a gyermek, William legalább 30 percet töltött a színpadon, ahol együtt játszott és énekelt, valamint előadta saját dalát is, ez munkának minősül az ifjúsági munkavédelmi törvény szerint”– indokolta a bíróság a döntést a Deutsche Presse-Agenturnak.

A Németországban népszerű Angelo Kelly Facebook-oldalán azt írta, fellebbezni fog az ítélet ellen.

„Apaként gyermekeim jóléte a legfontosabb számomra. Williamnek soha nem volt kötelessége velünk lennie a fellépéseken. Ha megcsinálta, akkor azért, mert akarta” – áll a bejegyzésben.

Az énekes ügyvédje szerint jogilag helytelen döntés született

A 3-6 év közötti gyermekek a német törvények szerint csak napi két órán keresztül vehetnek részt zenés előadásokban, ezt is engedéllyel és csak reggel 8 és 17 óra között – írja a Deutsche Presse-Agentur. William, aki most 5 éves, a hatóságok szerint 20:20-ig tartózkodott a színpadon.

Angelo Kelly védője, Julian Ackermann azt mondta, hogy a „rövid színpadon való megjelenés az anya és testvérei jelenlétében, a saját apja által adott koncerten” gyermekmunkaként történő értelmezése jogilag helytelen és „távol áll a tényektől”.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!