Meghalt az online oktatásra áttért nyíregyházi iskola egyik koronavírusos tanára

Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium épülete.

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban november 13-ig online oktatnak, miután több diák és tanár is koronavírusos.

Hatalmas intézményről van szó, az iskola közösségi oldalának adatai szerint a Nyíregyházi Egyetem fenntartásában működő tizenkét évfolyamos általános iskolai és nyolc-, valamint négyosztályos gimnáziumi képzést kínáló iskolában 105 pedagógus irányítása mellett 1075 diák tanul.

Mint arról az iskola igazgatójának, Komáromi Istvánnak a Facebook-posztja alapján szerkesztőségünk is beszámolt, az iskola keddtől azaz november 3-tól digitális munkarendre tért át a tanárok és a diákok tömeges megbetegedése miatt. Az igazgató november 13-ig rendelte el a tantermen kívüli digitális oktatást, miután a tizenkét évfolyamon tizennyolc diák fertőződött meg a vírussal, a 105 pedagógus közül pedig tizenháromnak lett pozitív a koronavírus-tesztje lett.

Azoknak a gyermekeknek, akiknek a szülei nem tudják megoldani a tanulók otthoni elhelyezését, az iskola korlátozott létszámban felügyeletet biztosít.

Az intézmény vezetője a 444 hírportálnak megerősítette, hogy a hétvégén meghalt az iskola egyik tanára. A tanárnő október 18-a óta nem látogatta az iskolát, pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért karanténban volt otthon. Később kórházba került, a hétvégén pedig egészségügyi problémái miatt meghalt - idézi a hírportál Komáromi Istvánt.

A Szabad Európa budapesti szerkesztősége is kereste az iskolaigazgatót a betegek számával, az iskola fertőtlenítésével és az online oktatásra átállással kapcsolatban, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.