„Mindannyian harcosok vagyunk” – utolsó levelében harcra buzdított a fronton megölt ukrán katonaorvos

Az ukrán katonaorvos, Olekszandra Mulkevics augusztus 14-én halt meg, miután a mentőautójukat eltalálta egy orosz drón. Kollégái, családja és barátai augusztus 17-én Kijevben rótták le a kegyeletüket előtte. Mulkevics kérésére barátai a Facebook-oldalára feltették egy üzenetét, amelyet arra az esetre írt, ha valami történne vele

Azt írta: „Valamilyen módon mindannyian harcosok vagyunk, egyesek a csatatéren, mások a korrupció ellen harcolnak, megint mások a bíróságokon állítják helyre az igazságot”

Több százan voltak jelen, amikor a koporsóját a kijevi történelmi Bajkove temetőbe szállították

„Olekszandra harmincöt év alatt annyi jót tett, mint sokan egy egész élet alatt” – mondta Mulkevics férje, Makszim

A Makszim által felolvasott levélben az orvos a következőket írta: Háborús nemzet vagyunk. És a szabadság tekintetében igen szenvedélyesek. Szerencsés voltam, hogy a világ legjobb országában, Ukrajnában születtem. Ez az az ország, amelyért megtiszteltetés lenne meghalni. És még jobb érte élni”
​​​​​​​

Mulkevics portréja a koporsó mellett

Néhányan Ukrajna nemzeti virágát, a napraforgót vitték magukkal

A nő katonai hívójele Mike volt

Egy szolgálati kutya is részt vett a temetésen

Gyászolók Mulkevics koporsójánál

Egy utolsó tisztelgés a harmincöt évesen elhunyt katonaorvosnak

Tömegek rótták le kegyeletüket Kijevben az orosz dróncsapásban meghalt Olekszandra Mulkevics harmincöt éves ukrán katonaorvos augusztus 17-i temetése előtt. Mulkevics posztumusz levelében arra buzdította családját és barátait, hogy folytassák a harcot.