Szerencsés véletlen: érintetlen szarkofágra bukkantak

Your browser doesn’t support HTML5

Ezen a héten is összegyűjtöttük a hét legnépszerűbb multimédiás tartalmait a Szabad Európán. Egyebek közt videóban mutattuk be a srebrenicai vérontás 26. évfordulóját, podcastot készítettünk Ceglédi Zoltán elemző-humoristával, és infografikában foglalkoztunk a melegek jogaival.

Legutóbbi Szelfinkben Ceglédi Zoltánnal beszélgetett Báthory Róbert, amiből azt is megtudhattuk, hogy interjúalanyunk szerint az ellenzéknek nincs koncepciója arra, hogy mi fog történni egy esetleges kormányváltás után. Az elemző-humoristát Mészáros Lőrincről is kérdeztük, szerinte a leggazdagabb magyar "nem boldog".

Your browser doesn’t support HTML5

Ceglédi Zoltán: "Szerintem Mészáros Lőrinc nem boldog"

Videóban meséltünk arról, hogy egy szerencsés véletlennek köszönhetően bukkantak rá egy 1800 éves, érintetlen szarkofágra Kolozsváron. Csak fontos vagy gazdag embereket temettek ilyen módon. A csontok mellett mást is találtak a régészek.

Your browser doesn’t support HTML5

Ritka kincs: 1800 éves, érintetlen szarkofágot találtak Kolozsváron

1995-ben mintegy 8 ezer muzulmán férfit és fiút gyilkoltak meg Srebrenicában. Videóban számoltunk be arról, hogy a vérontás 26. évfordulóján tizenkilenc, a közelmúltban azonosított áldozatot helyeztek végső nyugalomra.

Your browser doesn’t support HTML5

Srebrenicai népirtás: újabb áldozatokat temettek el a vérontás évfordulóján

Ugyancsak videónkból tudhatták meg, hogy még egy lépéssel közelebb kerültünk a sci-fi vagy legalábbis a repülő autók világához. Az AirCar szlovák találmány ugyanis már számos sikeres tesztrepülésen van túl. Persze vannak olyanok is, akik szerint a projekt még gyerekcipőben jár.

Your browser doesn’t support HTML5

Repülő autó - nem sci-fi, hanem valóság

A héten, július 12-én ünepelte 24. születésnapját minden idők legfiatalabb Nobel-díjasa, Malála Júszafzai. Tiszteletére az ENSZ július 12-ét Malála-napnak nyilvánította.

Infografikánkból pedig az derült ki, hogy a nők nagyobb arányban gondolják úgy, hogy a pedofilellenes törvény korlátozza a melegek jogait.

Szerver hiba

Nem ezt akartuk megmutatni Önnek. Elnézését kérjük, az URL-t elküldtük a webes csapatunknak vizsgálatra.

Please use Search above to see if you can find it elsewhere

Végül a héten arról a jó hírről is beszámolhattunk, hogy lekerültek az óriáspandák a veszélyeztetett fajok listájáról, mert egyre több példány (jelenleg 1800) él belőlük szabadon.

Ehhez kapcsolódóan: Már nem számít veszélyeztetett fajnak az óriáspanda