„Nem félünk, nem hátrálunk és nekünk van igazunk” - szolidaritási tüntetés a tanárok mellett

A tüntetés 16:00 órakor kezdődött a Kálvin téren. Ez a kép bő félórával később, a Fővám téren készült. Ekkor a Kálvin téren még mindig gyülekeztek az emberek.

Nagyon sok középiskolást láttunk a tömbegben, a hangadók, a fotósok, és persze a vonuló tömegben között is. Többen a Szabadság hídra felmászva buzdították hangosabb kiabálásra a tömeget.

Sok kreatív plakátot és transzparenst lehetett látni. Itt az alkotó valószínűleg Kádár János és Leonyid Brezsnyev csókolózós képére akart utalni, de az MDF 1990-es „Tovarisi konyec  elvtársak, vége” plakátját is megidézte.

A sok transzparens mellett sokan megafonnal készültek – újra és újra felhangzottak az idén ősszel sokat hallott jelszavak: Nincs tanár, nincs jövő. Szabad ország, szabad oktatás!

Ezen a transzparensen a kormány legújabb, nemzeti konzultációs plakátját figurázta ki valaki.

A tüntetésen ugyanakkor jelen volt minden korosztály. A beszédeket Pesten is lehetett hallani, pedig a színpad a budai oldalon volt, a Budapesti Műszaki Egyetem előtt.

Öt óra után is még rengetegen álltak a Szabadság híd pesti hídfőjénél, egyre lassabban lehetett megközelíteni a Műegyetemet.

Fél hatkor a Szent Gellért térről nézve is sűrű tömeget lehetett látni a Szabadság hídon.

A tömeget a hídfőknél rendezők terelték, hogy ne alakuljon ki tumultus.

Kevés rendőrt lehetett látni, a forgalmat már az Erzsébet hídnál elterelték.

Alternatív útvonalon is sokan közelítették meg a helyszínt, bőven a tüntetés kezdete után is.

A Műegyetem előtt felállított színpadon egymást váltották a szónokok és a koncertek. Tudósítónk becslése szerint több tízezren vettek részt a tüntetésen.