Nem politikai teher az akkugyár; 2011-ben még az EU-elnökségünk sem volt az

Akkugyárak árnyékában újrázó polgármesterek; magyar EU-elnökség akkor és most; nagyot szóló egyházügyi nyilatkozat; NATO-csúcs – népszerű közösségi és multimédiás anyagainkból válogattunk.

Sokan azt gondolták, polgármesterek székébe is kerülhet az akkugyárépítési láz. Egy-két kivételtől eltekintve nem így lett. Az okoknak járt utána Benyó Rita és a Szabadon stábja:

„Egy hanyatló magyar katolikus egyházban talán nem másokra kellene mutogatni” – vélekedett a Szemlélek Alapítvány vezetője a Szabad Európának adott interjújában. Gégény István, a szemlelek.net keresztény portál lapigazgatója kemény kritikával illette a magyar katolikus egyház vezetését.

Magyarország július 1-jével másodszor is az Európai Unió Tanácsának soros elnöke lett. Tizenhárom és fél év telt el az első, 2011-es és a mostani elnökség között – nehezen összehasonlítható a kettő. Vagy mégsem? Kiderül teljes videóriportunkból itt.

Oleh Szencov ukrán dokumentumfilmes a harctérről utazott a cseh filmfesztiválra. Szencov, akinek sisakkamerája sokórányi harctéri eseményt rögzített, azt mondja: Ukrajnának még tíz évig kell harcolnia Oroszországgal a győzelemért. A filmes Prágában találkozott Petr Pavel cseh elnökkel is.

Your browser doesn’t support HTML5

Karlovy Varyban mutatták be az ukrán filmes sisakkamerás felvételeit

Július 9–11. között tartották Washingtonban az idei NATO-csúcstalálkozót, amelyen a harminckét tagállam mellett más partnerországok, többek között Dél-Korea, Japán, Ukrajna vezetői is részt vettek. A találkozó egyik fő témája az ukrajnai háború, amire Orbán Viktor saját békemissziójával készült.

Újabb légvédelmi rendszerek Ukrajnának, magyar békemisszió, elsőbálozó svédek: képekben a NATO-csúcs