Nagyjából 12 ezer embert tudtak eddig beoltani Magyarországon

Ápoló a Szent László kórházban 2020. december 8-án.

Közel 12 ezer főt oltottak be eddig Magyarországon, árulta el Müller Cecília hétfői sajtótájékoztatóján. Ez csak az első oltást jelenti a kettő közül, az EU segítsége folytán Magyarországnak adott vakcinák a Pfizer termékeit jelentik.

Ehhez kapcsolódóan: Megérkezett Magyarországra az első dózis vakcina

Müller Cecília elmondása szerint van oltási terve az országnak, amiről most annyit árult el, hogy első körben az intenzív osztályokon dolgozókat kezdték el oltani, utánuk jön a többi egészségügyben dolgozó szakember. Müller Cecília szerint "dinamikus sorrendben" adják be az oltásokat, ami elmondása szerint azt jelenti, hogy

"Ha látjuk azt, hogy egy-egy csoportnak az igényét már kielégítettük, akkor rá fogjuk fűzni a következő csoportnak az oltakozási lehetőségét is."

Hétfőtől 25 helyen oltják az embereket. Kedden pedig újabb vakcinaszállítmány érkezik.

20 744 köznevelésben dolgozó ember ment el teszteltetni magát az állami szűrésre a hétvégén. Közülük 209 főt teszteltek az antigén gyorsteszttel pozitívra, ami egy százalékos arányt jelent, mondta el még György István miniszterelnökségi államtitkár.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.