3 perc: hamarosan kiderülhet, ki viseli a szerkesztői felelősséget a köztévé Híradójáért

Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart az MTVA épülete előtt a kiszivárgott hangfelvételek miatt tett feljelentése kapcsán 2020.11.18-án.

A közszolgálati médiának ki kell adnia azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderülhet, ki viseli a szerkesztői felelősséget például a köztévé Híradójában elhangzottakért. Zuglói parkolás: ismét a csalásért elítélt üzletember volt cégével szerződött az önkormányzat. Hétfőn elhagyta Odessza kikötőjét az első gabonaszállító hajó a háború miatt ellehetetlenült ukrán export újraindításáról szóló megállapodás óta.

Immár jogerős az a döntés, amelynek értelmében a közszolgálati médiának ki kell adnia azokat a dokumentumokat, amelyekből a többi között kiderülhet, ki viseli a szerkesztői felelősséget például a köztévé Híradójában elhangzottakért.

A másodfokú tárgyaláson egyébként a televízió ügyvédje azzal is érvelni próbált a dokumentumok kiadása ellen, hogy ha azokat kiadnák, az a Szabad Európa mint „versenytárs birtokába jutnának”, ez pedig sértené a közmédia érdekeit és „befolyásmentes működéshez fűződő jogát”.

A bíróság ezt az érvelést sem fogadta el, hiszen a közérdekű adatok nyilvánosságához azok szabad terjesztése is társul. A Fővárosi Ítélőtábla végül jóváhagyta az elsőfokú bíróság korábbi ítéletét. A perben képviseletünket a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) látta el.

Ehhez kapcsolódóan: Jogerős döntés: a köztévé nem titkolhatja, mit vár el a Híradótól

Parkolás és késések

A 2017-ben és 2020-ban kötött parkolóautomata beszerzési és üzemeltetési szerződések az idén kifutottak. Az önkormányzat új tendert írt ki, de az eredmény ismét ugyanaz lett. A kerület ismét a pályázatra egyedül jelentkező C-Ware kft-t bízta meg a parkolóautomaták „üzemkész állapotának biztosításával”.

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere szerint nem volt más választásuk, a tenderre ez a cég volt az egyedüli jelentkező. Az új szerződés egy évre szól, addig megpróbálnak egy jobb konstrukciót kidolgozni.

Ehhez kapcsolódóan: Zuglói parkolás: ismét a csalásért elítélt üzletember volt cégével szerződtek

Szinte minden második gép késett a nagy európai reptereken, miután hónapok óta egyre komolyabb gondokkal küzd a légi közlekedés. Az üzemanyagáraktól jórészt függetlenül sem sikerül gyorsan visszaállni a járvány előtti működési folyamatokra.

Ez belátható időn belül biztosan nem is fog egy csapásra megoldódni. Mindezt leginkább onnan érzik majd az utasok, hogy továbbra is késni fognak a gépek, törölni fogják a járatokat. Az adatokat nézve különösen Európa legnagyobb repterein nagy most a káosz.

Ehhez kapcsolódóan: Szinte minden második gép késett a nagy európai reptereken

Ukrán háború

Elindult az első fekete-tengeri gabonaszállítmány Ukrajnából. Olekszandr Kubrakov, az infrastruktúra fejlesztéséért felelős ukrán miniszter arról számolt be, hogy a Sierra Leone-i zászló alatt hajózó Razoni reggel futott ki a Fekete-tengerre, és várhatóan kedden ér Isztambulba.

Ehhez kapcsolódóan: Elindult az első fekete-tengeri gabonaszállítmány Ukrajnából

Eközben az ukrán hadsereg régi, de megbízható fegyverekkel próbálja felvenni a harcot az előrenyomuló orosz alakulatokkal. Ukrán oldalon minden lehetséges fegyvert, szovjet korabeli páncéltörő ágyúkat is bevetnek.

Your browser doesn’t support HTML5

Az ukránok szovjet korabeli páncéltörő ágyúkat használnak Harkivnál

Amit még érdemes tudni

Az ukrajnai válság megmutatta, mennyit ér a különutas magyar külpolitika (G7.hu)

Ha a nemzeti érdek azt jelenti, hogy az ország biztonsága, ereje, jövedelmi szintje és érdekérvényesítő képessége növekedjen, akkor nehéz pozitívumot találni.

Rezsidrágítás: lépett az MVM, most kell mindenkinek sietni (Portfolio.hu)

Augusztus 15-ig meghosszabbítja a rezsidrágításhoz kapcsolódó mérőóraállás bediktálási lehetőséget az MVM Next - áll a társaság közleményében.

Hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett 10,9 kilós PB gázpalackot lehet venni a MOL-nál (Ugytudjuk.hu)

A 11,5 kilós palack 5 ezer 175 forint volt. Most a kisebb palack drágább lesz.

Szép napot!

Wiedemann Tamás