Saját készítésű golyóálló mellénytől a homokfutó járművekig: ukrán katonákat segítő civilek

Kijevi civilek gyertyát készítenek a lövészárkokban harcoló katonáknak

Gyertyával kényszerűségből világítanak: miután az elmúlt hónap során az oroszok Ukrajna létfontosságú infrastruktúráját támadták, sok helyen megszűnt az áramszolgálatás. Ezek a tábori gyertyák kartonpapírból készülnek, és a lövészárkokba visznek fényt.

A dél-ukrajnai Krivij Rih egyik műhelyében homokfutókat szerelnek össze a hadsereg számára 

Ezek a járművek könnyűek, gyorsak és megbírkóznak a tereppel, ezért a katonák nagyra becsülik őket. Nyitott kialakításuk miatt könnyű ki- és beszállást biztosítanak a katonák számára. Képesek szűk helyen is megfordulni, ha esetleg gyors visszavonulásra lenne szükség

Anton Zajka kovácsmester egy újonnan készült kályhát mutat be szumi műhelyében augusztusban. A fatüzelésű kályhákat a 32 éves férfi kifejezetten arra tervezte, hogy a lövészárkokban használják

Egy kijevi bunkerben álcázásra használható hálót sző egy önkéntes, a fotó még áprilisban készült. Az álcaháló elrejti mind a járműveket, mind a gyalogságot a drónkamerák elől.

Álcahálók kiterítve egy lvivi ház udvarán. Az ukrán civilek eddig már több mint 2000 négyzetméternyi álcahálót szőttek Lvivben.

Andrij Palij készíti elő a lemezeket, amelyekből golyóálló mellényt készíthet zaporizzsjai műhelyében. Az autodidakta kovácsmester az orosz invázió előtt kardokat és középkori páncélokat gyártott, most az ukrán hadsereg számára testpáncélt készít.

Az odesszai nők is golyóálló mellényeket varrnak

Lvivben a helyiek akadályokat építettek az ellenséges harckocsik ellen márciusban

Egy önkéntes ételt főz Harkivban a várost védő katonák és területvédelmisek részére

Kijevi önkéntesek növényi alapú élelmiszert csomagolnak júniusban. Ezt a vegán katonáknak szánják

A civilek sok területen tudnak hozzájárulni a harcoló alakulatok sikeréhez: az önkéntesek ellenszolgáltatás nélkül, hazafias lelkesedésből sietnek a katonák segítségére. Egy szumi kovácsmester kályhákat, kijevi lányok gyertyákat, odesszai asszonyok páncélzatot készítenek.