Soron kívül beoltották a teljes spanyol futballválogatottat

A spanyol Sergio Busquets az Irán elleni mérkőzésen az oroszországi futball-világbajnokságon 2018. június 20-án

A teljes spanyol válogatottat és a szakmai stábot is beoltották az új típusú koronavírus ellen, három nappal a labdarúgó-Európa-bajnokságon játszott első mérkőzésük előtt.

A kormány külön engedélyezte a csapat immunizálását, miután az országban zajló oltási program alapján még nem kerültek volna sorra a tagok, ugyanis még nem kezdődött el a negyven éven aluliak oltása. Hasonlóképpen a tokiói olimpiára készülő sportolók is megkapták már a vakcinát a vírus ellen.

Az oltást a spanyol hadsereg orvosai intézték a válogatott Madridhoz közeli edzőpályáján.

„Abban a kiváltságban és szerencsében volt részünk, hogy a kormány döntése értelmében megkaphattuk az oltást. Miközben ez nagyszerű hír a számunkra, reméljük, hogy semmilyen mellékhatást nem fogunk tapasztalni a meccs előtt” – jelentette ki a középpályás Thiago Alcântara, aki tavaly már elkapta a fertőzést.

Ehhez kapcsolódóan: Feldühítették az oroszokat az ukrán Eb-mezek

Spanyolország hétfőn Svédország ellen játszik Sevillában, ez lesz a válogatott első mérkőzése a mostani, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

A hét elején a csapatkapitány Sergio Busquetsről kiderült, hogy koronavírusos, majd ezután a védőjátékos Diego Llorentének is pozitív lett a tesztje. Azóta a spanyol együttes csak szigorú korlátozások betartásával tud edzeni. Llorente későbbi tesztje negatív lett, szakértők szerint az első esetben fals pozitív eredményről lehetett szó.

Ehhez kapcsolódóan: Ki térdel és ki nem a labdarúgó-Eb-n? 
Készült az AP tudósításának felhasználásával.