Tanárhiány, szépülő akkugyáras városok, demokrata jelöltkeresés

Your browser doesn’t support HTML5

Ipari fejlődés, megszokás, hiányzó ellenzék – debrecenieket kérdeztünk arról, hogy szerintük miért nem hatott a polgármester-választásra az épülő akkugyár. Elemeztük a demokraták esélyeit Biden visszalépését követően, mutattunk grafikonokat a hiányzó pedagógusokról és képeket a tomboló hőségről. Népszerű közösségi és multimédiás anyagainkból válogattunk.

Helyieket kérdeztünk Debrecenben arról, hogy mit gondolnak az elmúlt évek egyik fontos közéleti kérdéséről, az akkumulátorgyárak építéséről. A nemegyszer lincshangulatú közmeghallgatások után sokan azt gondolták: a választásokat is befolyásolhatja az akkugyárépítési láz. Debrecenben (és sok más helyen) nem így lett.

Népességarányosan Borsodban lehet a legnagyobb a tanárhiány az álláshirdetések alapján, de nehéz bárhol pontos mértékét mondani, és jellemzően az állam sem segít ebben. Mi most az álláshirdetések alapján próbáltunk hitelesebb képet felvázolni:

Bárki lesz is végül a demokrata elnökjelölt, a választási esélyeik már attól javultak, hogy Joe Biden visszalépett – mondta Krekó Péter az Elemző Extrában. A Political Capital igazgatója szerint ahogy Biden visszalépését sem lehetett előre kiszámítani, úgy azt sem lehet biztosra venni, hogy Kamala Harris alelnök lesz az új demokrata jelölt.

Negyven Celsius-fokos hőmérséklettel és – az energia-infrastruktúra elleni orosz támadások következtében – áramkimaradásokkal küzdenek az ukrajnaiak. A Szabad Európa két súlyosan érintett terület, Rivne és Zaporizzsja környékén élőkkel beszélgetett arról, hogyan birkóznak meg a perzselő hőséggel.

Your browser doesn’t support HTML5

Háború nyáron: a rekkenő hőség és az áramkimaradások is nehezítik az ukránok életét

Joe Biden amerikai elnök július 21-én bejelentette, hogy nem indul újra a novemberi elnökválasztáson, és alelnökét, Kamala Harrist támogatja a demokraták elnökjelöltjeként. Győzelme esetén az ország első női és ázsiai amerikai elnöke lesz.

Indiai és jamaicai felmenők, melegjogok, környezetvédelem: Kamala Harris indul az amerikai elnöki posztért