Terrortámadás Bécsben: képek a helyszínekről

A hétfő esti összehangolt támadás helyszínei.

A merénylet sebesültjei közül heten válságos állapotban vannak. A Bécsi Egészségügyi Szövetség egyik szóvivője megerősítette, hogy a támadás tizenhét sebesültjét ápolják bécsi kórházakban. Többségük lőtt sebekkel került be, de vannak, akik vágott sebekkel.

Tízen közepesen súlyos és könnyebb sebeket kaptak. A helyzet lelkileg is megterhelő, a kezeltek sokkos állapotban vannak.

A merényletben megsebesült rendőr állapota továbbra is kritikus, de stabil.

Karl Nehammer a merénylet gyors felderítését ígérte sajtóértekezletén, és részvétét nyilvánította az agyonlőtt civil áldozatok - két férfi és két nő - hozzátartozóinak.

Egy merénylőt a rendőrök agyonlőttek. Harald Sörös belügyi szóvivő szerint a hatóságok legfeljebb négy elkövetőt feltételeznek, és a nyomozás teljes erővel folytatódik.

A belügyminiszter szerint a terrortámadás "teljességgel alkalmatlan" próbálkozás volt az osztrák "demokratikus társadalom" megrengetésére.

Bécsben ezer rendőrt mozgósítottak, alsó-ausztriai és burgenlandi rendőröket is a fővárosba vezényeltek.

Az osztrák rendőrség járőrözik Stadttempel zsinagóga közelében, 2020. november 02.

Az osztrák rendőrség több házkutatást tartott és többeket letartóztatott kedd reggel Bécs belvárosában "az (egyik) elkövető környezetében".

A merénylő, akit a rendőrök lelőttek, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szimpatizánsa volt - közölte reggeli sajtóértekezletén az osztrák belügyminiszter és a bécsi rendőrfőkapitány.

Karl Nehammer belügyminiszter azt mondta, hogy a lelőtt merénylőn nem robbanóöv volt, hanem csak az utánzata.

Megerősített rendőri készültség Bécsben, a támadás másnapján.

Schlomo Hofmeister rabbi a bécsi támadás az egyik helyszínén, 2020. november 3.

Rendőrségi helyszínelők dolgoznak az egyik helyszínen a bécsi támadás másnapján, 2020. november 3.

A hat különböző helyszínen elkövetett támadásban négyen veszítették életüket hétfő este. Többen megsebesültek, heten életveszélyes állapotban vannak.