Továbbra is Ukrajnára figyel a világ

Ukrajnában rengetegen segítik az ellenállást - ki fegyverrel, ki fegyver nélkül. Legnézettebb tartalmaink java része is Ukrajnából érkezett. Ez a férfi tömegsírba temetett holttesteket visz a temetőbe, hogy az elhunytak megfelelő temetést kaphassanak. „Rengeteg holttestet szállítottam már a temetőbe. Százat biztosan” – mondta az AP-nek Vlad, aki korábban tetoválóművészként dolgozott, de amióta az oroszok kivonultak Bucsából, abban segédkezik, hogy meg tudják adni a végső tisztességet a bucsai mészárlás áldozatainak.

A bucsai mészárlás áldozatainak utolsó útja

Egy 25 éves orosz katona videóblogban számolt be az Ukrajnában töltött idejéről, arról, hogyan lőnek bajtársaival ukrán állásokat, és mit csinálnak az elfoglalt lakásokban. Azt is hozzátette, hogy nagy veszteségeik vannak.

Your browser doesn’t support HTML5

Egy orosz katona videóblogja Ukrajnából

Az orosz hadsereg borzalmas dolgokat művel a civil lakossággal: egy, orosz katonák által megerőszakolt nő elmesélte a történetét. Otthonából hurcolták el március 9-én, férjét egy katonai bázisra, őt egy másik házba vitték. Az ukrán rendőrséget értesítették az esetről.

Your browser doesn’t support HTML5

Orosz katonák erőszakolták meg, kamerák előtt mondja el történetét egy ukrán nő

A háborúban rengeteg ukrán gyermek is életét veszíti. Ezeken a képeken egy nő siratja 15 éves fiát, aki az orosz támadások egyik áldozata lett Harkivban.

Könny és temetés – Civil áldozatok az ukrajnai háború oltárán

Itthon közben döntött a Médiatanács: ennek értelmében a Tilos Rádió szeptemberben elveszíti frekvenciahasználati jogát, a rádió munkatársaival arról beszélgettünk, milyen lehetőségek állnak most előttük. Kalózkodni már nem lehet – de talán nem is kell.

Your browser doesn’t support HTML5

“A törvényeket nem megszegni kell, hanem megváltoztatni, ha nem jók” – mi lesz a Tilos Rádióval?