"Az én testem, az én döntésem!" – tüntetések világszerte

Eperjelmezbe öltözött ez a tüntető a február 21-i tüntetésen Amszterdamban. A demonstrálók a koronavírus miatti szigorítások ellen tiltakoztak.

Egy autós felvonuláson demonstráltak a brazil elnök, Jair Bolsonaro kormánya ellen február 20-án. Ez a tüntető kétkerén csatlakozott a tömeghez Sao Paulóban.

Vakcinaellenes plakátokkal vonultak végig az utcán Melbourne-ben február 20-án. Több ausztrál városban is vakcinaellenes megmozdulásokat szerveztek, ahol a többi között olyan jelszavakat skandáltak mint "Az én testem, az én döntésem!".

Az elmúlt hétvégén is folytatódtak a tüntetések Mianmarban. A tömeg a február 1-jei katonai puccs ellen tiltakozik, és annak ellenére kitart, hogy már legkevesebb ketten életüket vesztették.

A cenzúra ellen és Pablo Hasel rapper mellett szólaltak fel Katalóniában. Az ismert spanyol rapperre 9 hónap börtönt szabtak ki - a bírósági ítélet szerint becsmérlő dalszövegei miatt. A képen látható graffittire éppen Fülöp királyt festi fel ez a férfi a korábbi spanyol király, János Károly és a volt diktátor, Francisco Franco mellé.

A farmereket érintő jogszabályok ellen tiltakoztak India északi Punjab tartományában.

A többi között ezzel a jelszóval vonultak utcára több ausztrál nagyvárosban a vakcinallenes megmozdulásokon. Tüntetéskörkép az elmúlt hétvégéről.