Védelemre szoruló Balaton, bakizó Orbán, háborús Libanon

Orbán Balázs és Orbán Viktor

Ismét eseménydús hetet hagyunk magunk mögött: új résszel jelentkezett Szabadon című oknyomozó műsorunk, posztoltunk elhibázott politikusi interjúról, de a Fideszben várható „nagytakarításról” is. Az elmúlt napok multimédia-tartalmaiból válogattunk.

Ismét új epizóddal jelentkezett a Szabadon, amelyben a balatoni Vízparti Tervet járta körül stábunk. Bár az Építési és Közlekedési Minisztérium a közhasználatot és a Balaton védelmét tűzte ki célul, a civilek szerint a jelenlegi tervezet a befektetők és nem a Balaton érdekeit védi.

Alig vonult le az árvíz, szinte még por sem keletkezett, máris felverte Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatójának nyilatkozata Ukrajnáról és az 1956-os magyar forradalomról. Facebook-posztunk a témában:

Nincs mese, kampány van, méghozzá egyelőre Magyar Péter diktál – érzi ezt a miniszterelnök is. Márpedig ha Orbán Viktornak nincs jókedve, attól sokaknak fájhat a feje a Fideszben. Ennek kapcsán írtunk a héten arról, hogy akár negyven képviselőjét is lecserélheti a párt, tisztogatás jöhet a hátországban is forrásaink szerint.

Több tartalmunkban tudósítottunk a libanoni helyzetről. Hétfőn Izrael légicsapásokat indított a Hezbollah bázisai ellen. A támadások a libanoni hatóságok szerint 492 ember halálát okozták. Több tízezren menekültek el délről a két ország közötti összecsapások egyik legvéresebb napja után.

Libanon szerint csaknem 500 halálos áldozata van az izraeli légicsapásoknak

Egy évvel ezelőtt több mint százezer etnikai örmény menekült el az otthonából, Hegyi-Karabahból, amikor Azerbajdzsán visszafoglalta a régóta vitatott területet. A menekültek között volt egy Lyoka nevű rapper, aki már gyermekként elszenvedte a kitelepítést. A kilencvenes évek eleji karabahi háborúról írt dala az otthonukból elűzöttek himnuszává vált.

Your browser doesn’t support HTML5

Egy Hegyi-Karabahból kitelepített rapper dala lett az elűzött örmények himnusza