Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Trump újra csalást emleget, Biden kissé eltörte a lábfejét


Joe Biden megválasztott elnök konvoja fut be Newark-ban egy ortpédiai ellátóhelyre, 2020. november 29-én.
Joe Biden megválasztott elnök konvoja fut be Newark-ban egy ortpédiai ellátóhelyre, 2020. november 29-én.

Joe Biden a kertben játszott az egyik kutyájával, a sérülése nem súlyos. Donald Trump első tévéinterjúját adta a választások óta.

Joe Biden megválasztott amerikai elnök szombaton eltörte a lábfejét, hivatkozik a Reuters Biden orvosának tájékoztatására. A megválasztott elnök "Major" (Őrnagy) nevű kutyájával játszott a kertjükben, de elcsúszott közben.

Eleinte úgy tűnt, hogy Joe Biden csak kificamította a bokáját, de a CT-vizsgálatok alapján hajszáltörések keletkeztek a lábfején. Ezért néhány hétig valószínűleg speciális rögzítőeszközt kell majd hordania a megválasztott elnöknek.

A 78 éves Joe Biden a legidősebben megválasztott amerikai elnök, ezért az egészségi állapotát a támogatói és ellenfelei is szorosan figyelemmel követik. A megválasztott elnöknek egyébként két németjuhásza van, a másik leendő elnöki háziállat neve "Champ" (Bajnok).

Joe Biden január 20-án foglalhatja el hivatalát, és vasárnap leendő elnökként megkapta az első, napi hírszerzési összefoglalót ő is. November 23-ig ugyanis az előző vezetés nem akarta elkezdeni az átadás-átvétel folyamatát, ezért Biden csapata nem kaphatta meg a hasonló hírszerzési információkat sem.

Donald Trump elnök a november 3-i választások óta először adott tévéinterjút. Most a Fox News csatornának elmondta, hogy soha nem fogja elismerni a vereségét, a választásokat "megbundázták" és "totális csalás" történt szerinte.

Ezeket az állításait azonban máig nem tudta alátámasztani, miközben Arizona, Georgia, Michigan, Nevada és Pennsylvania bíróságai már elutasították Trump jogászaink beadványait.

Wisconsin két legnagyobb megyéjében újraszámolták a szavazatokat, újra az jött ki, hogy Joe Biden több mint 20 ezer szavazattal nyert. Ezzel együtt Trump kampánycsapata itt is perelni szeretne.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG