Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egy híján ezer fertőzött van már kórházban


Orvosnak kell adminisztrálnia a koronavírussal fertőzöttek intenzív osztályán a Szent László Kórházban 2021. április 12-én.
Orvosnak kell adminisztrálnia a koronavírussal fertőzöttek intenzív osztályán a Szent László Kórházban 2021. április 12-én.

Ezer körüli az új fertőzöttek száma, elhunyt újabb 16 covidos beteg. Az oltási tempó maradt, jócskán nőtt viszont a kórházi kezelésre szorulók száma. Tokióban szokatlanul viselkedik a vírus, hirtelen mintha alig terjedne.

A járvány 16 újabb halálos áldozatát jelentette be az állam október 19-én kedden. Így a közvetlen áldozatok száma 30.418 főre emelkedett Magyarországon. Előző napról 859 új fertőzöttet is bejegyzett az állami egészségügy.

Jelenleg 999 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Közülük 144 ember állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgépre szorul. Mindkét érték nagyjából 10 százalékos emelkedés az előző naphoz képest.

Az oltási tempóval továbbra sem sikerül érdemben felgyorsulni, kevesebb mint 2.500 ember kapta meg az első oltását hétfőn. Ez azt jelenti, hogy 5 millió 926 ezer ember kapott eddig legalább egy oltást az országban.

Ez lehet az utolsó esély a Covid eredetének megismerésére?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:42 0:00

Japánban váratlanul szinte leállt a vírus terjedése

Tokióban a bárok tele vannak, a vonatok zsúfoltak, a járvány terjedése viszont valamiért mégis töredékére lassult. Az emberek értetlenül állnak a hirtelen csökkenés előtt. A szakértők szerint nem mérési hiba áll a jelenség mögött.

Váratlanul sokat segíthetett talán, hogy a maszkviselés lényegében általánossá vált és sokan otthon is maradtak az előző napokban.

Magyarországon a kormány elköteleződött a kötelező maszkviselés vagy további kijárási korlátozások ellen. Orbán Viktor véleménye szerint ugyanis ezek nem hatékonyak, csak az oltás hatékony. A szakmai megszólalók viszont rendre cáfolják a miniszterelnök ezen véleményét.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG