Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A Fidesz Dömötör Csabát jelöli Győrffy Balázs megüresedett EP-képviselői helyére


Dömötör Csaba beszédet mond a Fidesz–KDNP országjáró fórumának nyírkátai állomásán 2024. május 24-én
Dömötör Csaba beszédet mond a Fidesz–KDNP országjáró fórumának nyírkátai állomásán 2024. május 24-én

A botránya miatt minden közéleti pozíciójáról lemondó Győrffy Balázs EP-képviselői helyére a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát, Dömötör Csabát küldi a Fidesz Brüsszelbe, aki a kormányzati és parlamenti munka előtt évekig a Fidesz EP-delegációjának munkatársa volt.

A választmány jelölése alapján a Fidesz európai parlamenti képviselőjeként folytatja munkáját – közölte Dömötör Csaba a Facebook-oldalán, megtisztelőnek nevezve az új megbízatást. Szerinte Brüsszelben zajlik a Magyarország jövőjét érintő politikai csaták nagy része, ezért még nagyobb szükség van a nemzeti érdekek erőteljes képviseletére. „A nemzeti hangot szeretném erősíteni egy olyan intézményben, ahol sokan akarnák ezt a hangot lejjebb csavarni. Akik tiszteletben tartják hazaszeretetünket és megadják a tiszteletet Magyarországnak, számíthatnak a szövetségünkre. De akik az ország ellen dolgoznak, őket fülön fogjuk csípni. Legyenek akár az új, akár a régi baloldal politikusai, szponzorai vagy lobbistái” – fogalmazott.

Mint írta, a kormányzati és parlamenti évek előtt jó pár évig a brüsszeli Fidesz-delegáció kötelékében dolgozott munkatársként, így nem lesz ismeretlen számára a feladat, ahogy a hely sem. Dömötör Csaba az elmúlt kilenc évben a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként dolgozott, 2018 óta országgyűlési képviselő. Politikai pályafutása elején a Fidelitas külügyi kabinetét vezette, emellett két évig elnöke volt az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán végezte.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Győrffy Balázs fideszes EP-képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke augusztus 22-én este ittasan bántalmazott egy nőt, ezért másnap minden közéleti pozíciójáról lemondott, és távozik a pártból is.

XS
SM
MD
LG