Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Amerikai szenátorok Budapesten: Egyre nagyobb az aggodalom Magyarország mélyülő orosz és kínai kapcsolatai miatt


Jerry Moran kansasi republikánus szenátor (archív fotó)
Jerry Moran kansasi republikánus szenátor (archív fotó)

A magyar demokratikus intézmények folyamatos eróziója, valamint az Oroszországgal és Kínával egyre mélyülő kapcsolatok miatt fogalmazták meg aggodalmaikat amerikai szenátorok Budapesten. A delegáció mind az öt szenátora a Republikánus Párt tagja, amelynek elnökjelöltje Donald Trump, aki viszont hősként és példaképként beszél Orbán Viktorról.

Kétnapos látogatásra érkeztek Magyarországra amerikai szenátorok csütörtökön, hogy magyar kormányzati tisztviselőkkel és a civil társadalom képviselőivel találkozzanak – közölte az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége pénteken. „Delegációnk és számos kongresszusi képviselőtársunk egyre nagyobb aggodalommal figyeli Magyarország egyre mélyülő kapcsolatát Oroszországgal, valamint demokratikus intézményeinek folyamatos erózióját. Magyarország továbbra is figyelmen kívül hagyja azokat az aggodalmakat, amelyeket a Kínához fűződő kapcsolatainak mélyítése kapcsán fogalmaznak meg szövetségesei és partnerei. Közös érdekünk, hogy országaink szorosan együttműködjenek. Szorgalmazzuk, hogy Magyarország hallgasson a szövetségeseire, és ennek megfelelően járjon el” – mondta a delegációt vezető Jerry Moran szenátor a magyar civil társadalom vezetőivel történt találkozó után.

A küldöttséget Jerry Moran kansasi republikánus szenátor vezette; tagja volt még Susan Collins, John Cornyn, John Boozman és John Hoeven, akik szintén republikánus szenátorok.

Kérdéseket küldtünk a Miniszterelnökségnek, hogy reagáljanak az amerikai szenátorok nyilatkozatára. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

XS
SM
MD
LG