Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elnökjelölti vita, szupertájfun, a lómenhely diadala: heti multimédiás tartalmainkból válogattunk


Az alelnök és demokrata jelölt Kamala Harris és Donald Trump televíziós vitája szeptember 1-jén
Az alelnök és demokrata jelölt Kamala Harris és Donald Trump televíziós vitája szeptember 1-jén

Trump még azelőtt elintézné, hogy véget érjen az ukrajnai háború, hogy elnökként beiktatnák, mert „életeket akar menteni”. Huszonhárom éve volt az amerikai történelem egyik legtragikusabb napja. Ha a saját gyerekedet bántalmazod súlyosan éveken keresztül, megúszhatod egy felfüggesztettel – derül ki a kriminológus tanulmányából. Végül van arra is példa, ha az igazság győz: úgy tűnik, mégsem kapja meg a NER-közeli vállalkozó az ország egyetlen lómenhelyének telkét. A hét legnépszerűbb közösségimédia-tartalmaiból válogattunk.

Ukrajna volt az egyik legfontosabb téma a két amerikai elnökjelölt első nyilvános vitáján. Trump nem volt hajlandó kimondani, hogy az Egyesült Államok érdeke Ukrajna győzelme, Kamala Harris pedig azt mondta: a NATO hálás azért, hogy már nem Trump van hivatalban. A vitáról szóló videó-összefoglalót újra megnézheti itt:

Ukrajna volt az egyik fő ütközőpont Trump és Harris első nyilvános vitáján
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:04 0:00

A volt elnök Orbán Viktorra is hivatkozott a vitán:

Huszonhárom éve történt az, ami megváltoztatta az Egyesült Államok és a világ történelmét: 2001. szeptember 11-én két repülőgép csapódott a New York-i World Trade Center épületébe, egy az arlingtoni Pentagonba, egy negyedik pedig – az utasok ellenállása nyomán – egy pennsylvaniai mezőre zuhant. Csaknem háromezer ember halt meg aznap. A tragédiát túlélők közül sokan később súlyos betegségben vesztették életüket. Az erről szóló képgalériát itt nézheti meg:

Halálos időjárási jelenség, úgynevezett szupertájfun pusztított Vietnámban. Legalább ötvenkilenc ember vesztette életét a földcsuszamlások és áradások miatt, amelyeket a tájfun okozott. A Jagi tájfun Ázsia idei legerősebb vihara volt, múlt szombaton érte el Vietnám északkeleti partjait, miután Kínában és a Fülöp-szigeteken is végigsöpört.

Hazai vonatkozású multimédiás tartalmaink közül sokan látták a kriminológiai intézet főmunkatársával, dr. Solt Ágnessel készített interjúnkat. A fő téma a családon belüli erőszak volt: Solt Ágnes szerint a legtöbb gyermeket még mindig a saját családjában éri erőszak – legyen az testi vagy szexuális bántalmazás. Sokszor az elkövető megússza egy felfüggesztettel, míg a bántalmazott gyermeket kiemelik a családjából, és gyermekotthonba kerül. A Szelfi vendége Solt Ágnes kriminológus volt.

siófoki Dharma állatmenhely bírósághoz fordult, miután egy vállalkozó meg akarta szerezni a 32 hektáros legelőjét, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal pedig el is fogadta a jó kapcsolatokkal rendelkező férfi elővásárlási kérelmét. Most viszont fordulat történt: a Pécsi Törvényszék megsemmisítette a kormányhivatal határozatát. Ez azt jelenti, hogy megmarad a menhely állatainak élettere. Vezetője azt mondja: másoknak is sokat jelenthet az ítélet, mert azt mutatja, hogy a hatalommal szemben is muszáj beleállni egy ügybe, ha azt érzi az ember, hogy az igazságérzete csorbul.

Az erről szóló cikk mellett korábban videóriportban is foglalkoztunk a témával:

XS
SM
MD
LG