Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elvitte az árvíz Orbán Viktor szerdai strasbourgi útját


Orbán Viktor miniszterelnök az esőzések miatt szükségessé vált árvízvédelmi felkészülést ellenőrzi Budapesten, a Római-parton 2024. szeptember 15-én
Orbán Viktor miniszterelnök az esőzések miatt szükségessé vált árvízvédelmi felkészülést ellenőrzi Budapesten, a Római-parton 2024. szeptember 15-én

„A rendkívüli időjárási viszonyok és a jelenleg is zajló magyarországi árvizek miatt minden nemzetközi kötelezettségemet elhalasztottam” jelentette be a miniszterelnök az X-en.

A miniszterelnök bejelentését Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke úgy kommentálta a Facebookon, hogy Orbán Viktor elfogadva a javaslatukat lemondta a strasbourgi európai parlamenti vitán való részvételét. Hozzátette: szerinte Orbán Viktor helyesen döntött, mert ilyen súlyos árvízi helyzet idején nincs helye politikai vitáknak, teljes nemzeti összefogásra van szükség.

Az Európai Parlament szerdán tartja alakuló ülését, ahol először lett volna alkalom vitára az Európai Néppárt frakciójában politizáló Tisza Párt elnöke és Orbán Viktor között. Magyar Péter már vasárnap bejelentette, hogy pártja hivatalos levélben fordult az Európai Parlament elnökéhez, azt kérve Roberta Metsolától: ajánlja fel Orbán Viktor miniszterelnöknek a szerdára tervezett strasbourgi vita elhalasztásának lehetőségét.

Tíz éve nem volt akkora árvíz az országban, mint amekkora most fenyeget elsősorban a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapesten. Folyamatosan beszámolunk az Európa középső régióiban már emberéleteket is követelő természeti katasztrófáról. Korábbi cikkeinket a témában itt és itt olvashatja.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG