Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Folytatódik a kormányátalakítás Kijevben: benyújtotta lemondását az ukrán külügyminiszter


Dmitro Kuleba
Dmitro Kuleba

Dmitro Kuleba a legutóbbi az ukrán kormányzat távozó tagjainak sorában, miután előző nap öt tisztségviselő jelentette be a lemondását.

Ahogy kollégái esetében, az ukrán diplomácia vezetőjének lemondási kérelmét is megvitatja az ukrán parlament Ruszlan Sztefancsuk házelnök tájékoztatása szerint.

Kedden Olha Sztefanyisina, az európai integrációért és Irina Verescsuk, az ideiglenesen megszállt területekért felelős miniszterelnök-helyettes, valamint Denisz Maljuszka igazságügyi, Ruszlan Sztrilec környezetvédelmi és a hazai fegyvergyártást is felügyelő Olekszandr Kamisin stratégiai ipari miniszter nyújtotta be a lemondását.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláhúzta, hogy további változások következnek, hogy megerősítsék az ország kormányát, ezáltal elérhessék a szükséges eredményeket. „Ezért számos személyi változás lesz a miniszteri állományban és az elnöki hivatalban” – jelentette be.

Leszögezte, hogy szorosabb kapcsolattartásra van szükség a központi kormányzat és a közösségek között, különösen a téli felkészülés során.

Eközben szerdára virradóra legalább hét ember meghalt és harmincöten megsebesültek Lvivben egy orosz légitámadásban. A város polgármestere arról számolt be, hogy a halálos áldozatok között egy gyerek és egy egészségügyi dolgozó is van.

XS
SM
MD
LG