Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ideiglenesen felfüggesztette a járatokat több moszkvai repülőtér is az ukrán támadások miatt


Dróntalálatot kapott épület Ramenszkojéban 2024. szeptember 10-én
Dróntalálatot kapott épület Ramenszkojéban 2024. szeptember 10-én

Helyi jelentések szerint az orosz légvédelem keddre virradóra 144 ukrán drónt szedett le kilenc terület felett.

Andrej Vorobjov, a Moszkvai terület kormányzója közölte, hogy egy 46 éves nő meghalt, négy másik ember pedig megsebesült Ramenszkojéban, ahol pilóta nélküli eszközök csapódtak egy többemeletes épületbe. A súlyosan megrongálódott háztömb többtucatnyi lakosát evakuálták.

Ehhez kapcsolódóan: Rajok háborúja: a mesterséges intelligencia által vezérelt drónok bizonytalan térnyerése Ukrajnában

A helyi sajtó arról írt orosz kormánytisztviselőkre hivatkozva, hogy a légvédelem előző éjszaka összesen 144 ukrán drónt szedett le az ország kilenc területe felett, a legtöbbet Brjanszkban, Moszkva környékén, Kurszkban és Tulában.

A nemzeti légi közlekedési hatóság a történtekre tekintettel több órára felfüggesztette a járatokat mind a három moszkvai repülőtéren és Kazanyban is. Mostanra helyreállt a légikikötők működése.

Lángokban áll a donyecki Novohrodivka, miután a területre behatoltak az oroszok
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:03 0:00

Eközben az orosz haderő sem tétlenkedett, hétfő éjjel újabb pilóta nélküli repülőgépekkel és rakétákkal támadta Ukrajna több pontját, köztük a fővárost. Az ukrán légierő friss tájékoztatása szerint a kilőtt legalább 46 pilóta nélküli eszköz közül 38-at sikerült megsemmisíteni.

A kijevi katonai adminisztráció arról számolt be, hogy a régióban lelőtték az összes orosz drónt éjszaka. Sem anyagi kárról, sem sebesültekről nem érkezett hír. Az északnyugat-ukrajnai Szumiban az inváziós erők a kritikus infrastruktúrát vették célba, de nem sikerült komoly kárt okozniuk.

Készült a Reuters tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG