Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Krumpli, pénz, közmunka – mit ígértek a helyi politikusok a kis falvakban a voksokért?


Polgármester lett az ex-fegyverkereskedő
Polgármester lett az ex-fegyverkereskedő

1990 óta szabad választások vannak Magyarországon, legalábbis papíron. Báthory Róbert, a Szabad Európa munkatársa több cikkben is bemutatta az önkormányzati választások alatt, mennyire más az optikája ezeknek a szabad választásoknak azokon az elszigetelt kistelepüléseken, ahol húszezer forintért, de akár egy zsák krumpliért is lehet szavazatot venni, ahol a közmunka jelenti az egyetlen kitörési pontot, és ahol mindenki tudja, hova kell szavazni: oda, ahova a közmunkáról, segélyekről döntő polgármester mondja.

A választások előtt három nap alatt széltében-hosszában bejárta Kelet-Magyarországot a Szabad Európa oknyomozó újságírója. Arra volt kíváncsi, kinek mit ígérnek a helyi politikusok a szavazatokért az ország elszigetelt falvaiban és városrészeiben.

Egyes borsodi falvakban húszezret is adtak egy voksért, de találtak olyat is, ahol ha fizettek volna, a helyiek akkor sem szavaztak volna más pártra, csak a Fideszre.

Itt nézheti meg Báthory Róbert videóriportját, tényfeltáró sorozatunk, a Szabadon epizódját.

A Báthory Róberttel készített podcastot itt hallgathatja meg:

Krumpli, pénz, közmunka – mit ígértek a helyi politikusok a kis falvakban a voksokért?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:15:15 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG