Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar Narancs: Nyolc gyermek bántalmazása miatt nyomoznak a dunavecsei iskolában


A kép illusztráció, a kísérő nélküli kiskorúak gyermekotthonában készült 2015. szeptember 11-én
A kép illusztráció, a kísérő nélküli kiskorúak gyermekotthonában készült 2015. szeptember 11-én

A fizikai és lelki bántalmazásokat értelmileg akadályozott, 7–16 éves gyermekek ellen követték el, amiről egymástól független vallomásokból értesültek a rendőrök – írja a lap, amely úgy tudja: a gyerekek között van, aki nem mert visszatérni az iskolába a tanévkezdésre.

Nyomoznak a kecskeméti rendőrök a kiskőrösi tankerület felügyelete alá tartozó, Dunavecsén működő Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiumban (EGYMI) történtek miatt. Először kiskorú veszélyeztetése volt a gyanú, ez átminősült közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás gyanújává.

A lap úgy tudja, hogy a területileg illetékes gyermekvédelmi szakszolgálat munkatársa, az egyik bántalmazott gyermek gyámja tett feljelentést a főigazgatóval szemben tettleges bántalmazások elkövetése miatt. A portál értesülése szerint pedagógusok, szülők, nevelőszülők számoltak be egymástól függetlenül fizikai erőszakról, verésről, folyosón térdepeltetésről. A gyerekek között van, aki nem mert visszatérni az iskolába a tanévkezdésre.

A lap úgy tudja, hogy több gyereket is meghallgatott a rendőrség, a tanúk valamennyien az intézmény vezetőjét nevezték meg elkövetőként. Az intézmény vezetésére a már évek óta az iskolában dolgozó L. M. kapott megbízást. Bosszúhadjáratnak tartja az eljárást, amelyet szerinte egy jelenleg is náluk dolgozó kollégája folytat ellene.

A tankerület Magyar Narancsnak küldött válasza szerint „az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban, úgy tudjuk, hogy az ügyben bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható személy nincs”, tehát egyelőre semmilyen intézkedés nem történt a főigazgatóval szemben.

A lap információja szerint egyébként az iskola főigazgatója jó kapcsolatot ápolt Bese Gergővel, azzal a katolikus plébánossal, akiről kiderült, hogy melegpartikon vehetett részt, emiatt azonnali hatállyal felmentették papi hivatása alól. Az Orbán Viktor miniszterelnök irodáját is felszentelő Bese Gergő nagy támogatója volt a kormány LMBTQ-ellenes politikájának, hozzá köthető civil szervezetek százmilliós támogatáshoz is jutottak.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG