Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a legfőbb ügyész


Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője és Tarr Zoltán, a párt EP-delegációjának vezetője Strasbourgban 2024. július 16-án
Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője és Tarr Zoltán, a párt EP-delegációjának vezetője Strasbourgban 2024. július 16-án

Egy belvárosi szórakozóhelyen elvett mobiltelefon, illetve az azzal készített felvétel az ügy előzménye. Az ügyészség közleménye szerint a lopás bűncselekménye miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter indítványt tett az Európai Parlament (EP) elnökénél Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A hatóság rendelkezésére álló adatok alapján Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele – áll az ügyészség közleményében. A vita során Magyar Péter kivette a sértett kezéből a telefont, és többszöri kérésre sem adta vissza, letagadta, hogy nála van. Miután elhagyta a szórakozóhelyet, a politikus a Duna felé indult – többen, köztük a sértett is követte –, ott pedig a közlemény szerint szándékosan a Dunába ejtette a készüléket.

A hatóság szerint ez a magatartás alkalmas a lopás törvényi tényállásának megvalósítására. Ugyanakkor a közlemény szerint a százezer forintot meghaladó értékű készülék – rendőri intézkedés után – működőképesen került vissza a sértetthez. Az indoklás szerint Polt Péter azért kéri Magyar Péter képviselői mentelmi jogának felfüggesztését, hogy lehetőség nyíljon a büntetőeljárás lefolytatására, a részletek további tisztázására.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG