Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Még tart a gyász, de máris újabb orosz rakétatalálat érte az ukrán elnök szülővárosát


Orosz rakétatámadás helyszíne Krivij Rihben 2024. augusztus 27-én
Orosz rakétatámadás helyszíne Krivij Rihben 2024. augusztus 27-én

A polgári infrastruktúrát érte az újabb csapás Krivij Rihben, ahol még az előző napi orosz légitámadás négy civil halottját gyászolták.

A közép-ukrajnai várost érő szerdai rakétacsapásban nyolc ember sebesült meg a helyi hatóságok közlése szerint.

A Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosának számító Krivij Rihben gyásznapot hirdettek szerdára az előző napi légitámadásokat követően, amelyekben négy civil vesztette életét egy szállodában.

A keddi támadás helyszínén a mentők másnap újabb holttestet a találtak a romok alatt.

Ehhez kapcsolódóan: Többen meghaltak egy szállodát érő orosz légicsapásban Ukrajnában

„Miközben Krivij Rih gyászol, az ellenség újra támad. És ismét civileket vesz célba” – jelentette ki Szerhij Liszak dnyipropetrovszki kormányzó.

Oroszország hétfőn fokozta Ukrajna bombázását. Az elmúlt hetek legnagyobb légicsapás-sorozatában több mint száz rakétát és hasonló mennyiségű drónt lőtt ki az ország különböző pontjaira.

Szakértők szerint a mostani döntő jelentőségű szakasz lehet a 2022. február 24-én indított háborúban. Az inváziós erők egyre mélyebben hatolnak be a keleti Donyecki területre, az orosz csapatok közelednek az ukrán védekezés szempontjából kritikus fontosságú logisztikai központnak számító Pokrovszk felé.

Ezzel párhuzamosan az ukrán haderő is benyomult a szomszédos Oroszország határ menti régiójába, arra próbálva kényszeríteni a megszállókat, hogy egységeket vezényeljenek oda Donyeckből.

„A háború most kezdődött, előtte valamilyen harc volt” – sokkolta az ukrán támadás a határ menti oroszokat
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:26 0:00

Eközben Kijev arról számolt be, hogy a légvédelem megsemmisített egy orosz Szu–25-ös repülőgépet a Donyecki területen.

Az ukrán hadsereg nagy hatótávolságú drónokkal folytatta az orosz hátország támadását. Az ukrán katonai hírszerzés magára vállalt egy olajraktár elleni támadást az orosz Rosztovi területen, illetve egy másik akciót a Kirovi területen. Utóbbi mintegy 950 kilométerre van a két ország határától.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG