Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Látványosan pörög fel a járvány, 2.500 felett az új fertőzöttek száma


Oltást mutatnak Nyíregyházán 2021. június 30-án.
Oltást mutatnak Nyíregyházán 2021. június 30-án.

Folyamatosan növekszik a napi új fertőzöttek, a kórházba kerülők és az elhunytak száma is. Ezúttal 24 közvetlen áldozat mellett már több mint 1.200-an vannak kórházban és több mint 2.500 új fertőzöttet is jelentettek.

A koronavírus szövődményeiben elhunyt újabb 24 magyar az állami tájékoztatás pénteken bejelentett adatai szerint. A járvány közvetlen áldozataink száma így 30.492 főre emelkedett Magyarországon.

A közvetett áldozatok egy része például azok között a daganatos betegek közt lesz, akiknek most járvány miatt nem diagnosztizálták és nem kezelték a megbetegedését. Erről alább bővebben olvashat.

2.548 új regisztrált fertőzöttet is jelentettek az előző napról, legutóbb április végén talált az állami egészségügy ennyi új fertőzést. 1.233 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 169 ember állapota annyira súlyos, hogy lélegeztetőgépre szorul.

Bár a kormány nem árulja el a súlyos esetek és az elhunytak oltottsági arányát, Zacher Gábortól lehet tudni, hogy a hatvani kórház koronavírusosoknak fenntartott intenzív osztályán durván öt oltatlanra jut egy oltott.

Az oltási tempó továbbra sem gyorsult fel, kevesebb mint háromezer első oltást sikerült megszervezni az előző napra. 5 millió 935 ezer ember kapott így legalább egy oltást eddig Magyarországon, ami messze az EU-s átlag alatti teljesítmény.

Bajban van Oroszország

Oroszország bejelentette, hogy több olyan Covid–19-esetet is találtak, amelyet egy új koronavírus-variáns okozott. Az állami egészségügyi vezetőik szerint ez a delta-variánsnál is fertőzőbb lehet.

Oroszország egyébként sem áll jól, szinte naponta újabb halálozási rekordok dőlnek meg az országban. Október 30-tól egyhetes országos munkaszünetet hirdetett Putyin elnök a járvány visszaszorítása érdekében.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG