Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Oroszország megtámadásába bukhat bele Ukrajna?


Atlasz: Kurszki fejlemények
Atlasz: Kurszki fejlemények

Augusztus 6-án nem várt fordulatot vett az ukrajnai háború: átterjedt Oroszországra. Nagyjából 10-15 ezer ukrán katona támadta meg a Kurszki területet. Nagy körzeteket foglaltak el, de kérdés, jól járnak-e ezzel hosszú távon. Az Atlasz vendége Kaiser Ferenc volt.

Ha meg szeretné nézni a podcastet, megteheti itt:

Ha hallgatni szeretné, akkor ide kattintson:

Oroszország megtámadásába bukhat bele Ukrajna?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:35:02 0:00

Legfontosabb állítások:

(1) Oroszország nyugodtan kezelte a helyzetet. Az oroszok többsége nem értesült az ukrán betörésről, így komolyabb belpolitikai visszhangjuk sincs a kurszki eseményeknek.

(2) Ukrajnának mindennél fontosabb volt sikert felmutatni: a kurszki benyomulással a hazai és a nemzetközi közvélemény felé is egyfajta győzelmet tudtak demonstrálni.

(3) Az ukrán előrenyomulást pár hét múlva lesz érdemes értékelni. Egyelőre a területszerzés mellett kiütközik, hogy embereket vontak el a Donbászból. Oroszország, ha lassan is, de halad a térségben.

(4) Nem lesz béke. Oroszországnak ez nem érdeke. Oroszországnak az az érdeke, hogy fenntartsa a feszültséget. Ugyanakkor Moszkva sem háborúzhat örökké, egy ponton valamilyen fegyverszünetben ők is érdekeltek lehetnek.

  • 16x9 Image

    Kuczogi Jakab

    Kuczogi Jakab a Szabad Európa videós újságírója. 2020-ban végzett a Színház- és Filmművészet Egyetem televíziós műsorkészítő szakán, jelenleg pedig az ELTE politikatudományok szakának hallgatója. Az elmúlt években az ATV és az RTL Híradójának riportere volt. 

XS
SM
MD
LG