Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Sikerült elhárítani az idei év legsúlyosabb légicsapás-sorozatát Kijevben


Orosz drón kilövése Kijev felett 2024. július 31-én
Orosz drón kilövése Kijev felett 2024. július 31-én

Az orosz hadsereg két hullámban, egyszerre több irányból támadta drónokkal az ukrán fővárost kedd éjszaka, azonban a légvédelemnek minden eszközt sikerült megsemmisítenie.

A több mint hét órán át tartó kijevi légiriadó során pilóta nélküli orosz repülőgépek támadták a várost két hullámban, minden irányból – közölte Szerhij Popko, a helyi katonai adminisztráció vezetője.

A légvédelem mind a 89 drónt kilőtte a főváros körzetében, illetve egy irányított rakétát is.

„Ez volt az egyik legmasszívabb dróntámadás” – írta Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka.

A háború terhe hajtja az ukrán sportolókat az olimpián
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:25 0:00

A tájékoztatás szerint ez volt júliusban a hetedik támadás, amelyet Kijev ellen indítottak. Az eddigi jelentések szerint áldozatok sem voltak, és jelentősebb anyagi károk sem keletkeztek.

A hatóságok arról számoltak be, hogy egy ház kigyulladt a lehulló roncsoktól, a tüzet azonban gyorsan eloltották, és senki nem sérült meg.

Eközben az orosz tüzérségi támadásokban egy ember életét vesztette a Donyecki területen fekvő Toreckben, míg Harkivban két civil esett áldozatául az ágyúzásnak az elmúlt 24 órában.

A 2022 őszén felszabadított, azóta is gyakran támadott Herszon városban is meghalt egy ember, egy másik pedig megsebesült a helyi híradások szerint.

Oroszország a totális háború megindítása óta szisztematikusan támadja a polgári infrastruktúrát Ukrajnában, és az energetikai létesítményeket. Mindez már eddig is rengeteg civil áldozattal járt.

Az utóbbi időben Ukrajna egyre nagyobb erővel vesz célba oroszországi célpontokat.

A moszkvai védelmi minisztérium arról számolt be, hogy a légvédelem 19 ukrán drónt semmisített meg a Brjasznki, a Kurszki, a Kalugai és a Rosztovi terület, illetve a megszállt ukrajnai Krím félsziget felett.

XS
SM
MD
LG