Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tusványoson a fideszes Németh Zsolt szolidaritást vállalt Donald Trumppal


Németh Zsolt a 33. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor közéleti programjainak megnyitóján, Tusnádfürdőn
Németh Zsolt a 33. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor közéleti programjainak megnyitóján, Tusnádfürdőn

Egy Hajrá, magyarok feliratú papírdarabot helyezett a fülére. Egy korábbi BBC-s újságíró követte a példáját.

Egy nemzeti színű, Hajrá, magyarok feliratú papírdarabbal a fülén lépett színpadra Németh Zsolt, a Fidesz parlamenti képviselője, a Külügyi Bizottság elnöke Tusnádfürdőn, a 33. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor közéleti programjainak megnyitóján.

Németh Donald Trump volt amerikai elnökkel vállalt így szolidaritást, aki ellen július 13-án követtek el merényletkísérletet. Trump csak a fülén sérült meg. A merényletkísérlet utáni első nyilvános fellépésén kötéssel a jobb fülén jelent meg.

„Dráma, hogy megtörténhetett, hogy előre megfontolt ideológiai és politikai szándékkal rálőhettek az amerikai elnökjelöltre, Donald Trumpra, és néhány héttel korábban ugyanúgy rálőttek Robert Fico szlovák miniszterelnökre. Az erőszak és az agresszivitás eszkalációja megköveteli, hogy demonstráljanak, tiltakozzanak ez ellen. Ez elfogadhatatlan, szembemegy mindazzal, amiért 33 éve elindították Tusványost” – mondta az MTI tudósítása szerint.

David Campanale, a bálványosi nyári szabadegyetem társalapítója, volt BBC-s újságíró ugyanolyan papírdarabot tett a fülére. Arról beszélt, hogy a szabadságot nem szabad készpénznek venni, szolidaritást kell vállalni azokkal, akik ennek érdekében tesznek és fellépnek érte.

Orbán Viktor szombaton tartja meg idei tusnádfürdői beszédét. Emlékezetes, hogy 2016-ban épp Tusványoson állt ki az akkori republikánus elnökjelölt, Donald Trump mellett, ezzel akkor ő volt az első európai vezető, aki nyíltan támogatásáról biztosította.

David Campanale volt BBC-s újságíró a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megnyitóján
David Campanale volt BBC-s újságíró a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megnyitóján
XS
SM
MD
LG