Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Kijev súlyos élelmiszerhiánnyal küzd, az emberek pincékben és a metróalagutakban élnek
Kijev súlyos élelmiszerhiánnyal küzd, az emberek pincékben és a metróalagutakban élnek

Kijevben már szennyvizet is isznak az emberek, Mariupolból sikerült több mint 4000 embernek elmenekülnie

Joe Biden amerikai elnök Lengyelországban tárgyalt az ukrán védelmi és külügyminiszterrel. Az amerikai elnök szerint Putyin egy mészáros, aki nem maradhat hatalomban, a Kreml szerint erről viszont nem Biden dönt, hanem az orosz nép. A lengyel elnök bírálta Orbán politikáját, Orbán meg Zelenszkijt.

Az orosz–ukrán háború legfrissebb eseményeinek összefoglalója

  • Az ukrán katonai hírszerzés szerint Putyin kettészakítaná Ukrajnát, ezért totális gerillaháborút hirdettek az orosz megszállók ellen.
  • Ferenc pápa háború befejezésére szólított fel.
  • Precizíós fegyverekkel támadták Kijevet és Lvivet.
  • Lviv városában kigyulladt egy gyár és felrobbant egy üzemanyagraktár; öt ember megsérült.
  • Mariupolból sikerült mintegy 4300 civilnek elmenekülnie.
  • Joe Biden szerint Putyin egy mészáros, aki nem maradhat hatalomban. Az ukrajnai háborúban hosszú küzdelemre kell felkészülni, de az Egyesült Államok kiáll az ukránok mellett.
  • A Kreml reagált Joe Biden beszédére. Ebben kifejtették: nem az amerikai elnök, hanem az orosz nép dönti el, ki vezeti Oroszországot.
  • A lengyel elnök arról beszélt egy interjúban, hogy nehezen érti a magyar miniszterelnök Oroszország-politikáját.
  • Az Egyesült Államok 100 millió dolláros gyorssegélyt ad Ukrajnának.
  • Cikkünk folyamatosan frissül.
11:13 2022.03.21.

Továbbra is sok a gyermek a menekültek között

Az ukrajnai háború elől menekülve 1871 ember, köztük 717 gyermek érkezett vonattal a fővárosba vasárnap – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Azt írták, hogy a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább vagy rokonokhoz mentek. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 20 ember, köztük 11 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg - tették hozzá.

11:31 2022.03.21.

Szlovénia a héten újranyitja a diplomáciai képviseletét Ukrajnában

Janez Jansa miniszterelnök ezzel kapcsolatban úgy vélekedett vasárnap, hogy minden európai uniós országnak így kellene eljárnia, mivel „Ukrajnának diplomáciai támogatásra van szüksége”.

A szlovén diplomaták önkéntes alapon térhetnek vissza az országba, amelyet az orosz invázió február 24-i megindításakor hagytak el.

Jansa előző héten Kijevbe látogatott cseh és lengyel kollégájával, s utána közölte, hogy az országban sokan úgy érzik, hogy magukra hagyta őket az EU, ezért mielőbb újra kell nyitni a külképviseleteket.

12:01 2022.03.21.

12:13 2022.03.21.

Először támadhatta Odesszát az orosz hadsereg

Az invázió kezdete óta most először a dél-ukrajnai Odessza peremkerületeit is tűz alá vette az orosz hadsereg hétfő hajnalban – közölte a városi tanács.

Bombázások által megrongálódott épület Odesszában 2022. március 21-én
Bombázások által megrongálódott épület Odesszában 2022. március 21-én

A tájékoztatás szerint lakóépületekre mértek csapást az orosz fegyveres erők a fekete-tengeri kikötővárosban, a támadás nyomán tűz keletkezett, azonban nem sebesült meg senki.

„Ezek lakóházak, amelyekben békés emberek élnek” – hangsúlyozta Hennagyij Truhanov polgármester.

Moszkva a rendelkezésre álló számtalan bizonyíték ellenére is határozottan tagadja, hogy civil célpontokat is támadnának.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG