Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Kijev súlyos élelmiszerhiánnyal küzd, az emberek pincékben és a metróalagutakban élnek
Kijev súlyos élelmiszerhiánnyal küzd, az emberek pincékben és a metróalagutakban élnek

Kijevben már szennyvizet is isznak az emberek, Mariupolból sikerült több mint 4000 embernek elmenekülnie

Joe Biden amerikai elnök Lengyelországban tárgyalt az ukrán védelmi és külügyminiszterrel. Az amerikai elnök szerint Putyin egy mészáros, aki nem maradhat hatalomban, a Kreml szerint erről viszont nem Biden dönt, hanem az orosz nép. A lengyel elnök bírálta Orbán politikáját, Orbán meg Zelenszkijt.

Az orosz–ukrán háború legfrissebb eseményeinek összefoglalója

  • Az ukrán katonai hírszerzés szerint Putyin kettészakítaná Ukrajnát, ezért totális gerillaháborút hirdettek az orosz megszállók ellen.
  • Ferenc pápa háború befejezésére szólított fel.
  • Precizíós fegyverekkel támadták Kijevet és Lvivet.
  • Lviv városában kigyulladt egy gyár és felrobbant egy üzemanyagraktár; öt ember megsérült.
  • Mariupolból sikerült mintegy 4300 civilnek elmenekülnie.
  • Joe Biden szerint Putyin egy mészáros, aki nem maradhat hatalomban. Az ukrajnai háborúban hosszú küzdelemre kell felkészülni, de az Egyesült Államok kiáll az ukránok mellett.
  • A Kreml reagált Joe Biden beszédére. Ebben kifejtették: nem az amerikai elnök, hanem az orosz nép dönti el, ki vezeti Oroszországot.
  • A lengyel elnök arról beszélt egy interjúban, hogy nehezen érti a magyar miniszterelnök Oroszország-politikáját.
  • Az Egyesült Államok 100 millió dolláros gyorssegélyt ad Ukrajnának.
  • Cikkünk folyamatosan frissül.
16:02 2022.03.21.

Oroszország próbálhatta megtéveszteni a brit minisztereket

Az orosz államhoz köthető személyek próbálhattak meg telefonon beszélni több brit miniszterrel, magukat az ukrán miniszterelnöknek kiadva – tájékoztatott a londoni kormány hétfőn.

Ben Wallace védelmi miniszter múlt héten közölte, hogy valaki az ukrán kormányfőnek adta ki magát, és telefonon próbált vele beszélni. Hasonlóról számolt be Priti Patel, a belügyi, illetve Nadine Dorries, a kulturális tárca vezetője is.

Wallace elmondása szerint hamar gyanút fogott, s letette a telefont, miután a hívó „számos félrevezető kérdést tett fel”. A miniszter hangsúlyozta: Oroszország „piszkos trükkjéről” lehetett szó.

Boris Johnson brit miniszterelnök szóvivője kijelentette, hogy az orosz állam lehet a felelős a telefonos átverésekért. Max Blain hozzátette, hogy Moszkvának nem ez volt az első, és nem is az utolsó hasonló próbálkozása. Majd hangsúlyozta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök így próbálja elterelni a figyelmet a harctéri kudarcokról és a fegyveres konfliktus valódi kiterjedéséről.

Egyes tisztségviselők attól tartanak, hogy az oroszok a beszélgetések során rögzített hanganyagból manipulált felvételeket készíthetnek és tehetnek közzé a dezinformációs hadjáratuk részeként.

16:10 2022.03.21.

16:34 2022.03.21.

Lengyelországban lépett fel az óvóhelyen éneklő ukrán kislány

Egy lengyel jótékonysági rendezvényen lépett fel vasárnap este egy ukrán menekült kislányt, miután bejárta az internetet a róla készített videó, amelyen a Jégvarázs című rajzfilm ikonikus dalát énekli anyanyelvén egy kijevi óvóhelyen.

A 7 éves Amelija Aniszovics az ukrán himnuszt énekelte el több ezer ember életét a rendezvényen.

A kislány a nagyszüleivel és bátyjával Lengyelországban tartózkodik, miközben a szülei Kijevben maradtak.

Ének a bunkerben: zenével öntenek lelket egymásba Ukrajnában
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:19 0:00

16:53 2022.03.21.

Betiltották a Facebookot és az Instagramot Oroszországban

Egy bíróság betiltotta a Facebookot és az Instagramot hétfőn Oroszországban, miután a két cég anyavállalatának számító Metát „szélsőségesnek” nyilvánították.

A Facebook elérését már korábban blokkolták a hatóságok, amiért korlátozta a hozzáférést bizonyos orosz médiatartalmakhoz. Az Instagramot pedig azt követően tiltották le, hogy a platform közölte, hogy bizonyos országokban ideiglenesen engedélyezni fogja az olyan, erőszakos kifejezéseket tartalmazó bejegyzéseket, mint például, hogy „halált az orosz megszállókra”.

A Meta egyelőre nem reagált a bejelentésre.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG