Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén

Orosz invázió Ukrajnában - a megszállás első hetének eseményei percről percre

08:33 2022.02.28.

Klicsko cáfol, félreértették, amikor Kijev körbezárásáról beszélt

Pontosított az ukrán főpolgármester: az AP-nak adott nyilatkozatát félreértették. Nincs körbe kerítve Kijev. Ő arra utalt, hogy ha megtörténne a körbezárás, akkor lenne lehetetlen a civilek mentése. Hozzátette, az ukrán fővárosban eddig kilenc civil áldozatot követelt a háború.

08:08 2022.02.28.

Életbe léptek az újabb uniós szankciók

Az uniós tagállamok külügyminiszterei politikai támogatásukat adták az Oroszország elleni legújabb szankciócsomaghoz, az intézkedései hétfőn életbe lépnek – jelentette be Josep Borrell, az Európai Unió kül-és biztonságpolitikáért felelős főképviselője.

Borell arról is beszélt, hogy az EU tart attól, Oroszország nem áll meg Ukrajnánál, az orosz befolyás kiterjedhet a szomszédos országokra, Moldovára és Georgiára, és hatással lehet a Nyugat-Balkánra is.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi főképviselője
Josep Borrell, az Európai Unió külügyi főképviselője

07:56 2022.02.28.

Zelenszkij: Döntő fontosságú 24 óra következik

A brit kormányfő újabb telefonbeszélgetésükön biztosította az ukrán elnököt, mindent megtesz annak érdekében, hogy Nagy-Britannia és szövetségeseinek védelmi támogatása eljusson Ukrajnába.

A két politikus az orosz inváziós kezdete óta naponta beszél egymással telefonon.Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij a beszélgetésben döntő fontosságúnak nevezte a következő 24 órát Ukrajna szempontjából.

Füst gomolyog Kijev határában 2022. február 27-én
Füst gomolyog Kijev határában 2022. február 27-én

22:33 2022.02.27.

Hazatérésre kérik a francia állampolgárokat Oroszországból

A francia hatóságok “erősen ajánlják” állampolgáraiknak, hogy térjenek haza Oroszországból. Ezt azzal indokolják, hogy egyre nagyobb mértékben zárják le a légteret a nyugati államok az orosz járatok előtt, és így később egyre nehezebb lesz a hazautazásuk.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG