Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén

Orosz invázió Ukrajnában - a megszállás első hetének eseményei percről percre

08:26 2022.03.01.

Amerikai műholdképek szerint egy 64 km hosszú orosz járműoszlop tart Kijev felé

Keddre virradóra is folytatta az orosz hadsereg a főváros, Kijev és a keleti Harkiv ostromát. Harkivban az orosz katonák felrobbantottak több transzformátort, emiatt áramkimaradás és vízhiány keletkezett sok lakásban - közölte Ihor Terehov polgármester.

Napközben az orosz erők Grad típusú rakéta-sorozatvetőkkel lőtték a várost, már akkor többtucatnyi civil meghalt és több száz megsebesült. Ukrán jelentések szerint a déli Herszon város ostroma is elkezdődött, az oroszbarát szakadárok elfoglalták Nyikolajevka várost a donyecki régióban.

Amerikai műholdképek szerint egy 64 kilométer hosszú orosz katonai konvoj halad Kijev felé észak felől, emellett támadásra készülő szárazföldi erőket és támadó helikoptereket is láttak a műholdképeken Fehéroroszország déli részén.

Műholdfelvételen egy katonai konvoj látható az ukrajnai Ivankiv közelében 2022. február 28-án.
Műholdfelvételen egy katonai konvoj látható az ukrajnai Ivankiv közelében 2022. február 28-án.

22:47 2022.02.28.

Orosz ENSZ-diplomatákat utasítottak ki az USA-ból

Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövetének helyettese megerősítette, hogy az orosz misszió tizenkét diplomatáját távozásra kérték. Az indoklás szerint azt gyanítják róluk, hogy “tevékenységük nem volt összhangban a munkakörük feladataival és kötelezettségeivel”. Oroszország ENSZ-nagykövete úgy reagált, hogy ez a magyarázat nem kielégítő. Az amerikai ENSZ-misszió szóvivője szerint kiutasításukat már hónapok óta készítették elő.

20:34 2022.02.28.

Törökország lezárja a Boszporuszt és a Dardanellákat

Erdogan török elnök korábbi ukrajnai látogatásán
Erdogan török elnök korábbi ukrajnai látogatásán

Sem Oroszországgal, sem Ukrajnával nem szeretné megszakítani kapcsolatait Törökország, jelentette be Erdogan török elnök, de egy 1936-os nemzetközi megállapodásra hivatkozva lezárják a tengeri átkelőket a Fekete-tenger, a Márvány-tenger és az Égei-tenger között az orosz hadihajók előtt. A vízi utat már az orosz flotta több tagja is használta az utóbbi napokban, a döntés következményei egyelőre kiszámíthatatlanok. (AP)

20:16 2022.02.28.

A nemzetközi labdarúgó szervezetek kitiltották Oroszországot

A 2020-as Európa-bajnokság egy emlékezetes pillanata az olasz-orosz meccsről.
A 2020-as Európa-bajnokság egy emlékezetes pillanata az olasz-orosz meccsről.

A nemzetközi és az európai labdarúgó szövetség is felfüggesztette az orosz nemzeti csapatok részvételét a kupákban és versenyek én Ukrajna orosz megszállása miatt. A döntés miatt az orosz válogatottakat valószínűleg kizárják az idei férfi világbajnokságból és női Európa-bajnokságból.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG